Ukrepi za debirokratizacijo Štajerska gospodarska zbornica

Spoštovani člani,

v imenu Štajerske gospodarske zbornice vam sporočamo, da je Gospodarska zbornice Slovenije (GZS) Strateškemu svetu za debirokratizacijo posredovala izhodni dokument, ki vsebuje predloge oz. ukrepe za debirokratizacijo v Republiki Sloveniji. GZS je dokument s pomočjo regijskih zbornic (tudi Štajerske gospodarske zbornice), katere so vsebino prispevale, poslala 15.7.2020. Ukrepe ste prispevali tudi vi, člani Štajerske gospodarske zbornice, ki s tem aktivno pripomorete pri poskusu debirokratizacije v Republiki Sloveniji.

Sporočamo vam, da sta ukrepa, ki sta Svetu bila poslana v izhodiščnem dokumentu, naslednja:

  • Pobuda za dopolnitev Pravilnika o merilnih instrumentih (Ur. list RS, št. 19/16); Predlog za neposredno razbremenitev gospodinjstev in gospodarstva – Poslalo podjetje Mariborski vodovod d.d.
  • Sprememba Uredbe o razvrščanju objektov (Ur. list RS 37/18) – Poslalo podjetje Expo Biro d.o.o.

Iskreno se zahvaljujemo tudi ostalim članom Štajerske gospodarske zbornice, ki ste prispevali svoj delež ter se tako aktivno zavzeli za večjo debirokratizacijo na davčnem, gospodarskem in okoljskem področju v Sloveniji. Vlada Republike Slovenije poskuša z ustanovitvijo Strateškega sveta za debirokratizacijo pospešiti ključne državne projekte ter skrajševati administrativne in birokracijske ovire, tako pa tudi v času COVID-19 ponovno oživiti gospodarstvo ter tudi s seznamom prednostnih naložb ohraniti številna delovna mesta. Strateški svet za debirokratizacijo vodi Ivan Simič.

Marko Nemšak

Vodja marketinga in prodaje

Prijava na e-novice