Novosti in obvestila

Datum

04. Sep 2017

Kategorije

Deli z drugimi

UM skupaj z ZDS in ŠGZ uspela na razpisu za skoraj 3,4 milijona evrov razvojnih sredstev

Razvojna politika Univerze v Mariboru, da se jo vrne k njenim koreninam – to je h gospodarstvu in se hkrati aktivno povezuje z razvojnimi partnerji v Vzhodni kohezijski regiji, prinaša rezultate. V koordinaciji Upravnega odbora spletnega razvojnega središča Vzhodna.si, je Univerzi v Mariboru skupaj s partnerji – Združenjem delodajalcev Slovenije (ZDS) in Štajersko gospodarsko zbornico (ŠGZ) – uspelo pridobiti 3.335.745 evrov razvojnih sredstev za izvedbo projekta »POLET – Podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjšanje odsotnosti iz dela v KRVS – Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih« na razpisa Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 80% sredstev za izvedbo projekta POLET se bo črpalo iz Evropskega socialnega sklada, 20% iz slovenske udeležbe pa bo iz državnega proračuna zagotovilo Ministrstvo za delo, družino, socialo in enake možnosti.

Spletno razvojno središče Univerze v Mariboru Vzhodna.si, ki preko spleta zunanjim razvojnim deležnikom odpira vrata do aplikativnih znanj Univerze v Mariboru in njenih članic, je bilo vzpostavljeno prav za uspešno pridobivanje razvojnih sredstev v Vzhodni kohezijski regiji. Gre za razvojni projekt, ki se je pričel vzpostavljati v mandatu sedanjega rektorja prof. dr. Igorja Tičarja.

Vključenih 140 uglednih slovenskih podjetij

V projekt POLET bo v vseh fazah skupaj vključenih 140 uglednih slovenskih podjetij, ki bodo deležna podpore v obliki izvedbe individualno izdelanih ukrepov na področju aktivnega in zdravega staranja ter zmanjševanja odsotnosti z dela. Tako se bo vzpostavila strateška spletna platforma z uporabo novih informacijsko-komunikacijskih tehnologij na področju uvajanja rešitev za podjetja.

V teh dneh na Univerzi v Mariboru potekajo aktivnosti za uskladitev potrebnih aktivnosti z ZDS in ŠGZ za čim hitrejši operativni zagon projekta. Projekt pa se bo zaključil predvidoma do konca leta 2022.

Vir: www.maribor24.si

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic