Vabilo na Gospodarski forum Izzivi in priložnosti za gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Japonsko, GZS, 4.10.2019

Vabilo na Gospodarski forum

Izzivi in priložnosti za gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Japonsko

petek 4. oktober 2019  ob 9.00

Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva ul. 13, dvorana A, 1. nadstropje

 

Z namenom predstavitve razvojne usmeritve slovenskega gospodarstva v prihodnosti in s tem povezanimi možnostmi mednarodnega sodelovanja z najnaprednejšimi japonskimi gospodarskimi družbami, vas vabimo na poslovni dogodek, ki je namenjen predstavitvi možnosti širjenja sodelovanja slovenskih podjetij z japonskimi.

Srečanje med predstavniki podjetij, institucij ter organizacij na področju mednarodnega gospodarsko trgovinskega sodelovanja iz obeh držav bo potekalo v petek 4. oktobra od 9.00 ure naprej na Gospodarski zbornici Slovenije.

Poslovni dogodek organizirajo skupaj  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT) in Gospodarska zbornica Slovenije na slovenski ter Veleposlaništvo Japonske in Japonska zunanjetrgovinska agencija JETRO na japonski strani.

Uvodnega dela foruma se bodo udeležili minister g. Zdravko Počivalšek, veleposlanik Japonske g. Takuro Nozawa ter predsednik GZS g. Boštjan Gorjup.

Poleg predstavitev slovenskega poslovnega okolja in načrtov naše države na področjih industrije, energetike, infrastrukture z logistiko, IKT panoge ter nekaterih primerov odličnega sodelovanja med partnerji obeh držav, bodo v okviru poslovnega dogodka predstavljeni tudi načrti in ideje za sodelovanje z evropskimi partnerji, kot jih predvideva japonska stran.

V popoldanskem delu srečanja bodo potekala individualna srečanja med slovenskimi in japonskimi udeleženci.

Zainteresirana slovenskih podjetja se bodo na poslovni dogodek lahko prijavila po 16. septembru, ko bo japonska stran predvidoma poslal končni seznam sodelujočih japonskih gospodarskih predstavnikov. Japonsko gospodarsko delegacijo bodo sestavljali predstavniki največjih japonskih podjetij, ki imajo svoja predstavništva v Evropi – predvsem v Nemčiji in Avstriji.

Vljudno vabljeni, da se dogodka udeležite!

Kraj: GZS, Dimičeva 13, Ljubljana
Kontakt: Marko Jare, 01 5898 158, marko.jare@gzs.si