Novosti in obvestila

Datum

23. Nov 2017

Kategorije

Deli z drugimi

(Video) Najboljša podjetja leta 2016 izpostavimo, jih postavimo za zgled in spodbudo

Video Podravsko podjetje leta 2016; Vir Večer portal

 

Namen izbora je spodbujati pozitiven odnos do podjetnosti in izpostaviti najboljša podjetja Podravja. V Podravju je veliko dobrih gospodarskih družb, ki vzpostavljajo in razvijajo uspešne proizvodne programe, srečamo odlične izvoznike in dobre delodajalce. Imamo ljudi, ki se trudijo. In prav te smo se namenili izpostaviti, jih pohvaliti in se jim predvsem zahvaliti, jih postaviti za zgled in spodbudo.

Naj podjetja Podravja smo izbirali na osnovi ekonomskih kazalnikov, čeprav se zavedamo, da to niso edini kazalniki uspešnosti, so pa zagotovo najpomembnejši. Odražajo namreč poslovno uspešnost podjetij, ki dajejo delo in zaslužek zaposlenim in generirajo razvoj regije. Zavedamo se, da samo stabilno poslovanje podjetij omogoča investiranje v razvoj, v nove tehnologije, v nove izdelke in nove storitve. In omogoča tudi razmišljanje o spremembah v procesu dela, ki jih Slovenija in Štajerska še kako potrebujeta. Zadnja leta res dosegamo dobre finančne rezultate, a podatki kažejo, da je naša rast produktivnosti prepočasna. Govorim seveda o tisti produktivnosti, ki dosega rast na osnovi spremenjenega načina dela, boljšega vodenja in motiviranja.

Za izbor Podjetja leta smo imeli dve komisiji. Prva komisija je izbirala Naj podjetje leta v štirih velikostnih kategorijah, druga je izbirala Naj zaposlovalca Podravja. Prvo komisijo je vodil dr. Roman Glaser, sodelovali so mag. Aleksander Bratina, Melita Ferlež, mag. Jožica Planinšec Deržek, dr. Franjo Mlinarič, Milan Jarc in Saša Todorović. Komisijo za izbor Naj zaposlovalca je vodila mag. Vlasta Stojak, sodelovale pa so dr. Aleksandra Pivec, mag. Vida Perko, Rolanda Fornezzi, in Damir Battisti. Nobena od komisij ni imela prav lahkega dela, v prvi so pregledali in preračunavali goro sicer javno dostopnih podatkov, ki jih je bilo zares veliko, druga komisija je po pregledu podatkov nekaj podjetij obiskala in se o pogojih dela pogovarjala z odgovornimi. Obe komisiji sta odločitev o izboru sprejeli soglasno in v prepričanju, da so izbrana najboljša podjetja, katerih poslovni uspehi so pomembni za celotno regijo. Predsedniku dr. Glaserju in predsednici mag. Stojak in vsem članom in članicam komisij se iskreno zahvaljujem za njihovo delo.

Izbor Naj podjetje Podravja izreka priznanja najboljšim in opogumljajo vsa ostala podjetja. Štajerska gospodarska zbornica in Večer si bosta tudi v prihodnje prizadevala, da najboljši ne ostanejo neopaženi in da vsi, ki sodelujete, začutite, da je pomembno sodelovati, pomembno pa je tudi biti najboljši. Čestitam vsem in izrekam posebno priznanje najboljšim.

mag. Aleksandra Podgornik,
direktorica Štajerske gospodarske zbornice

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic