Virtualni karierni sejem 2020 – Sejem poklicev in izobraževanja

Karierni sejem Maribor
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

 

Mestna občina Maribor letos prvič organizira Virtualni karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce. Na tej podlagi in ob podpori Mestne občine Maribor bo Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova, s soorganizatorjem Zavodom RS za zaposlovanje, OS Maribor, organizirala Virtualni karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za srednješolce. Oba dogodka bosta potekala na isti spletni programski platformi – Digital Event, v sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno – podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru, MKC Maribor in drugimi.

Vaše podjetje pomembno prispeva k razvoju družbe znanja ter k razvoju in gospodarski razvitosti regije in širše. Z vašim sodelovanjem želimo z njim prispevati k promociji poklicev ter preventivno vplivati na usklajevanje ponudbe in povpraševanja na lokalnem trgu dela. Posebno pozornost želimo nameniti predstavitvi poklicev, delovnega okolja in povezovanju mladih z gospodarstvom in izobraževalnimi organizacijami. Glede na obstoječe razmere, ki so posledica globalne pandemije Covid-19, bo letošnji Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja potekal v sodobnejši, virtualni obliki.

Virtualni sejem predstavlja edinstveno priložnost za promocijo vašega podjetja, za krepitev sodelovanja mladih z gospodarstvom in aktivnejše vključevanje mladih na trg dela v Mariboru in regiji. Obisk tako učencev kakor dijakov bo virtualno vodeno organiziran s strani šol, s čimer bo številčno zagotovljeno več tisoč obiskovalcev.

Vljudno vas vabimo, da sodelujete na virtualnem kariernem sejmu 2020 in predstavite vaše podjetje/organizacijo programe oz. storitve, dosežke ter druge zanimivosti (tehnološke in socialne inovacije).

Prepričajte mlade, dijake oz. bodoče študente kako in zakaj sodelovati z vami na njihovi nadaljnji karierni poti.

KAJ VAM PONUJA VIRTUALNI SEJEM?

Kot podjetju vam virtualni sejem omogoča, da se predstavite kot razstavljavec in komunicirate z obiskovalci v enakem stilu, kot bi to storili na klasičnem sejmu.

Lahko se predstavite v okviru področja:

Promocija poklicev in zaposlovanje doma in v tujini, štipendiranje:

  • podjetja,
  • obrtniki,
  • organizacije,
  • ponudniki dijaškega in študentskega dela,
  • študentski in drugi zaposlitveni servisi,
  • ponudniki praktičnega usposabljanja,
  • ponudniki (prvih) zaposlitev.

Na spletnem mestu v virtualni stojnici predstavite obiskovalcem (osnovnošolcem, srednješolcem in širši javnosti) vaše podjetje, kot perspektivnega delodajalca, predvsem katere profile zaposlujete, kakšno izobrazbo potrebujejo ti profili, ipd..

Hkrati izkoristite priložnost za kadrovanje in mreženje z mladimi (npr. glede spoznavanja poklicev, možnosti opravljanja obvezne delovne prakse, projektnega dela in štipendiranja v času šolanja), s poudarkom na informiranju pomena krožnega gospodarstva in deficitarnih poklicev skupaj z vajeništvom. Virtualna stojnica vam v tednu sejemske dejavnosti omogoča, da se s preprostimi teksti in vsebinami, ali z naprednimi virtualnimi predstavitvami in z vklopi v »živo« povežete in nagovorite obiskovalce. Po dogodku bo vaša stojnica na platformi, z vsebinami, ki jih boste želeli aktivna in za zainteresirane obiskovalce dostopna še naslednjih 10 mesecev.

Virtualna stojnica vam v tednu sejemske dejavnosti omogoča, da se s preprostimi teksti in vsebinami, ali z naprednimi virtualnimi predstavitvami in z vklopi v »živo« povežete in nagovorite obiskovalce. Po dogodku bo vaša stojnica na platformi, z vsebinami, ki jih boste želeli aktivna in za zainteresirane obiskovalce dostopna še naslednjih 10 mesecev.

Glede na vaše potrebe predstavitve lahko izbirate med različnimi paketi virtualnih stojnic:

  1. OSNOVNI PAKET
  2. STANDARD PAKET
  3. PREMIUM PAKET

Vsebine in opremljanje virtualne stojnice so v domeni razstavljavca, kar omogoča enostavnost platforme in podpora sodelavcev Factumeventa.

Virtualne stojnice sestavljajo dvorane, ki so urejene po področjih, dvorane pa nato sestavljajo sejemsko okolje po katerem se lahko gibljejo obiskovalci. Sejem dopolnjujejo še posebni sejemski prostori ter Info točka, kjer so obiskovalcem na voljo vse informacije in katalog razstavljavcev.

 

Vašo povratno informacijo o interesu sodelovanja na dogodku sporočite do 28.9.2020 na naslov info@stajerskagz.si.

Ko bomo z vaše strani prejeli interes, vam bomo posredovali link za prijavo s preostalo dokumentacijo/navodili za sodelovanje na dogodku.

V kolikor vas zanimajo kakršnekoli dodatne informacije, nas lahko pokličete na Štajersko gospodarsko zbornico po telefonu na 02 220 87 00 (Aleš Kegl in Dr. Dragica Marinič).

 

Brošura s predstavitvijo paketov in funkcionalnosti…