Novosti in obvestila

Datum

15. Sep 2021

Kategorije

Deli z drugimi

Vlada izdala Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji izdala Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 ter ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 začasno določa pogoj PCT za osebe, ki opravljajo delo pri izvajalcih dejavnosti ali okoljih v Republiki Sloveniji in za osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti ali v okoljih v Republiki Sloveniji, samotestiranje s hitrimi antigenskimi testi za samotestiranje, uporabo zaščitne maske in medosebno razdaljo ter razkuževanje rok in prezračevanje prostorov.

Odlok je identičen besedilu odloka, ki jem bil sprejet 11. septembra 2021 in je bil objavljen v Uradnem listu RS. V novem odloku je dopolnjen le četrti odstavek 5. člena, ki med izjeme po novem šteje tudi osebe, ki opravljajo naloge v sektorju mednarodnega prevoza in Republiko Slovenijo zapustijo v 12 urah po prehodu meje za oskrbo na bencinskih servisih. Popravljena je tudi končna določba.

Objava odloka v Uradnem listu

 

Vir: Ministrstvo za zdravje

Vir: https://www.gov.si/novice/2021-09-15-vlada-izdala-odlok-o-nacinu-izpolnjevanja-pogoja-pct-za-zajezitev-sirjenja-okuzb-z-virusom-sars-cov-2/

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic