Novosti in obvestila

Datum

31. Jan 2022

Kategorije

Deli z drugimi

Vlada uvaja test HAG, ki je opravljen od 1. februarja 2022, za priznanje prebolevnosti

Vlada je na dopisni seji izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Odlok uvaja test HAG, ki je opravljen od 1. februarja 2022, za priznanje prebolevnosti.

Vlada izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

Odlok o spremembi in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 spreminja in dopolnjuje Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (odlok). Odlok uvaja test HAG, ki je opravljen od 1. februarja 2022, za priznanje prebolevnosti, natančnejše določa tudi tipe zaščitnih mask.

Strokovna svetovalna skupina ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 (Strokovna skupina) je 17. 1. 2022 v zvezi s HAG testom podala mnenje, da »v primeru, da bo Evropa šla v tej smeri, se Strokovna skupina s tem strinja in opozarja, da je v trenutni epidemiološki situaciji to sprejemljivo, bo pa potrebno prilagajanje glede na epidemiološko situacijo, saj se občutljivost HAGT z manjšo prevalenco zmanjša.« Test PCR bo še naprej ostal dostopen, ko bodo na njega napotene osebe v skladu s pravilnikom, ki ureja izvajanje mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2.

Natančneje se določa tudi tip zaščitnih mask na podlagi priporočila Strokovne skupine z dne 24. 1. 2022, in sicer se v 11. členu besedilo »kirurške maske ali maske tipa FFP2« nadomesti z besedilom »kirurške maske tipa II ali IIR, maske tipa FFP2 ali maske tipa FFP3«.

Odlok začne veljati 1. februarja 2022.

Vir: Vlada RS… 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic