Webinar: Čaj z razlogom: Poslovanje z Združenim Kraljestvom po Covid-19, 11.5.2020

Evropa že rahlja ukrepe ob epidemiji covid-19, podjetja zaganjajo poslovanje. Izkoristite priložnost in se udeležite spletnega seminarja v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije in Britansko-slovenske gospodarske zbornice o poslovanju na trgu Združenega kraljestva. Skupaj z britanskimi strokovnjaki in slovenskimi izvozniki bomo govorili o specifikah britanskega trga, uspešnem prodora na trg Združenega kraljestva in izkušnjah slovenskega podjetja pri poslovanju z Britanci.

Spletni seminar bo 11. maja 2020 ob 15. uri.

Dogodek bo potekal v angleščini prek spletne platforme.

 

 

Predavatelji:

Andy Hunt Vodopivec in Rob Howland iz podjetja Coffee Cup Consulting, sta Britanca, ki v Sloveniji živita že več kot dvajset let. Rada se pohvalita, da imata skupaj več kot 60 let izkušenj na področju izvoza in načrtovanja internacionalizacije v različnih (tudi multinacionalnih) podjetjih. Posebej sta specializirana za trga Združenega kraljestva in Francije. Dobro poznavanje slovenskega gospodarstva jima omogoča razumevanje slovenskih podjetij, njihove izzive, prednosti in priložnostih. Njuno podjetje Coffee Cup Consulting svetuje slovenskim podjetjem, kako se pripraviti na izvoz na tuje trge. Verjameta, da je strateško načrtovanje izvoznih aktivnosti ključnega pomena, zato s podjetjem prehodita vse faze internacionalizacije od SWOT analize podjetja do prvih sestankov s potencialnimi partnerji. Več na njuni spletni strani.
Andrej Poklič, direktor GKN Driveline Slovenija, podjetje vodi že od leta 1997. GKN Driveline, ki je od leta 2009 v lasti britanske multinacionalke GKN Driveline, proizvaja homokinetične zglobe, tripod in polgredi za avtomobilsko industrijo. Lahko se pohvalijo z visoko dodano vrednostjo na zaposlenega, velikim deležem vlaganja v raziskave in razvoj in ekološko-energetsko prijaznostjo proizvodnje. Leta 2016 je Andrej Poklič prejel tudi nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.
  Ted Edwards je svetovalec pri London & Partners, britanskem podjetju, ki tujim podjetjem svetuje pri ustanovitvi podjetja na britanskem trgu.