Zavod RS za zaposlovanje OS Maribor bo pričel z izvajanjem usposabljanj na področju deficitarnih poklicev gradbeništva, gostinstva ter kovinarstva

zavod rs za zaposlovanje OS Maribor
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Ste brezposelna oseba in želite pridobiti dodatna znanja in se usposobiti za poklice, ki jih delodajalci iščejo?

S vključitvijo v programe neformalnega izobraževanja in usposabljanja si boste povečali zaposlitvene možnosti in s tem dobili dodaten zagon za iskanje novih kariernih priložnosti.

Zavod RS za zaposlovanje OS Maribor bo v sodelovanju s Srednjo gradbeno šolo in gimnazijo Maribor, Višjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor ter Tehniškim šolskim centrom Maribor pričel z izvajanjem usposabljanj na področju deficitarnih poklicev v dejavnostih:

  • gradbeništva – v programih Usposabljanja za slikopleskarska dela ter Osnove polaganja keramičnih oblog
  • gostinstva – v programu Usposabljanje za pomočnika kuharja
  • kovinarstva – v programih Tehnolog – programer CNC strojev za odrezovanje kovin, Ličar, Usposabljanje za delo ključavničarja

Vsa navedena usposabljanja so praktično naravnana in trajajo od 80-180 pedagoških ur, odvisno od programa, vključujejo pa tako praktični kot teoretični del in prakso pri delodajalcu.

S vključitvijo pridobite:

  • nova znanja, veščine in spretnosti, ki jih lahko uporabite na delovnem mestu.
  • boljšo usposobljenost za opravljanje konkretnih del in nalog, po katerih povprašujejo delodajalci, s čimer si povečate zaposlitvene možnosti.

Več informacij o pogojih za vključitev lahko brezposelne osebe prijavljene na ZRSZ pridobijo pri svetovalkah zaposlitve ali v Kariernem središču.

Na spletni strani www.ess.gov.si lahko preverite vsa izobraževanja in usposabljanja, ki so na voljo brezposelnim osebam ter pridobite dodatne informacije o posameznih programih.

Pripravila: Mojca Tominšek

Projekt SPOT je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Izpostavljamo

Bodimo povezani

Prijava na e-novice

Prejemajte novosti, poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke!