Novosti in obvestila

Datum

22. Sep 2023

Kategorije

Deli z drugimi

ZRSZ: Javno povabilo Hitrejši vstop mladih na trg dela podaljšano do konca oktobra

Ponudbo za subvencionirano zaposlitev mladih elektronsko oddate na našem Portalu za delodajalce, do porabe sredstev, najdlje do 31.10.2023, ko se izteče skrajni rok. Pred prvo uporabo portala se registrirate. Kandidirate lahko delodajalci, ki izpolnjujete vse pogoje za prijavo, podrobneje opredeljene v javnem povabilu.

Delovno razmerje sklenete za nedoločen čas. Ohraniti ga morate najmanj 18 mesecev brez prekinitve in novozaposlenemu zagotoviti mentorstvo. Tako novozaposleni kot mentor se morata usposabljati pri zunanjem izvajalcu vsaj 30 pedagoških ur, zaželeno je pridobivanje digitalnih kompetenc.

Znesek mesečne subvencije se zviša za 70 EUR, če mlade vključite v kolektivno prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje. Sorazmerno nižjo mesečno subvencijo izplačamo za zaposlitev s krajšim tedenskim delovnim časom v skladu z ustrezno odločbo pristojnega organa.

Od avgusta 2022 se je s pomočjo programa, ki pripomore k ciljem Jamstva za mlade, zaposlilo več kot 1.100 mladih po vsej Sloveniji.

Več informacij o povabilu >>

Oddajte ponudbo na portalu >>

 

Vir: Zavod RS za zaposlovanje >>

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic