Novosti in obvestila

Datum

16. Jan 2018

Kategorije

Deli z drugimi

Kopija 10. ŠGF 2017: Nepremičnine-kako, zakaj in kdo bo odločal? Ogled oddaje

10. štajerski gospodarski forum v letu 2017

Nepremičnine-kako, zakaj in kdo bo odločal o njihovi vrednosti?

Vlada pričakuje, da bo Zakon o množičnem vrednotenju nepremičnin sprejet do konca tega leta, sicer bo, po mnenju Ministrstva za finance, treba v letu 2018 izpeljati postopek generalnega vrednotenja po obstoječem zakonu, ki pa lastnikom nepremičnin ne nudi možnosti sodelovanja v postopku določanja vrednosti nepremičnin. Za čim bolj realno oceno vrednosti so seveda ključni natančni podatki o nepremičninah, ki ustrezajo resničnemu stanju. Zakaj teh podatkov nimamo in kako do njih? Predvsem pa – zakaj jih država potrebuje?

Pomembno je tudi vprašanje kakšne bodo posledice za individualne lastnike nepremičnin, kakšne za gospodarstvo in kakšne za prihodnjo smer in razvoj Slovenije? Ali je zakon podlaga za davčno reformo na področju nepremičnin in v katero smer bo ta šla? Bo novi sistem res dobra podlaga za ukinitev sistema nadomestil za uporabo stavbnega zemljišča, na podlagi katerega lokalne skupnosti po mnenju mnogih neustrezno obremenjujejo gospodarstvo?

V tokratnem, 10. štajerskem gospodarskem forumu spregovorimo o pomembnem zakonu, za katerega kaže, da bo šel v času sprejemanja mimo večjih odmevov v javnosti, jih bo pa zagotovo povzročil v času uveljavljanja.

 

Gostje oddaje:

Milan Lukič, član upravnega odbora ŠGZ Marko Novak, Skupina Optima d.o.o. Andrej Kocuvan, cenilec nepremičnin

Štajerski gospodarski forum – deseta oddaja december 2017

Za ogled oddaje sledite povezavi na sliki…

[av_button label=’Ogled vseh oddaja Štajerski gospodarski forum’ link=’manually,http://www.stajerskagz.si/stajerski-gospodarski-forum-tv-oddaja/’ link_target=” size=’small’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ custom_class=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-34dhzn’]

 

Vabljeni k ogledu!

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic