3. Štajerski gospodarski forum 2020: Štajersko gospodarstvo v času krize COVIDA-19, ogled oddaje

3. Štajerski gospodarski forum 2020

Zadnje mesece je svet v izrednih razmerah. Zdravstvena kriza je spremenila in še spreminja način življenja in delovanja celotne družbe. In če je bil v preteklih tednih prvi in najpomembnejši cilj zaustavitev širitve virusa in preprečiti obolevanje ljudi, se predvsem gospodarstvo zelo dobro zaveda, da kriza takšnega obsega posledično pomeni recesijo v obsegu, ki si jo težko predstavljamo.

Kako se je na krizo odzvalo štajersko gospodarstvo, kako jo premaguje, kakšne ukrepe potrebuje in kako se je vključilo v iskanje najbolj primernih in učinkovitih rešitev? Ali so sprejeti ukrepi pravi in ali jih štajerski gospodarstveniki lahko uvedejo v premagovanje nastalih težav? Kaj povedo podatki o stanju v gospodarstvu? Koliko je brezposelnih in kdaj se pričakuje, da se bodo lahko vključili v delo? Kajti brez dela ne more delovati noben družbeni sistem. Pomembno je najti odgovor na koronavirus, ampak pomembno je tudi omogočiti gospodarstvu normalno delovanje.

Štajerska gospodarska zbornica in Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor sta bili v preteklih tednih prostor iskanja najboljših rešitev, podjetja so se obračala na njiju, prihajalo je do izmenjave vprašanj in delitve dobrih praks.

Gosta oddaje:
– mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice.
– Aleš Pulko, univ. dipl. gosp. inž. str., predsednik OOZ Maribor.

Kliknite tukaj za ogled oddaje!

 

 

 

Marko Nemšak

Vodja marketinga in prodaje