Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

4. Seja Regijskega sveta za internacionalizacijo

Gosta sta zelo zanimivo in obširno predstavila vsak svoje področje.

Gospa Gnidovec je predstavila pomembne informacije o tem, kako vstopati na tuje trge. Predstavila je storitve JAPTI, ki so ob tem lahko v pomoč. JAPTI izvaja svetovanja, izobraževanja, nudi možnost sofinanciranja individualnih nastopov na sejmih v tujini, sofinancira delovanje poslovnih klubov. Posebej je predstavila "Izvozno okno", kjer lahko podjetja najdejo veliko koristnih informacij o tujih trgih. Storitve JAPTI so, razen mednarodnega izobraževanja, brezplačne. Gospa Gnidovec je še posebej podrobno izpostavila storitev »Izvozno okno«.
 
Gospod Rifelj je podrobno predstavil Belorusijo in njene značilnosti ter predvsem poudaril možnosti poslovanja v tej državi. Večina družb v Belorusiji je po strukturi zelo podobna evropskim.Podrobneje je predstavil tudi Belorusko-slovenski poslovni klub in možnosti poslovanja s klubom. Poslovni klub lahko podjetjem veliko pomaga pri vstopu na belorusko tržišče, v smislu iskanja partnerjev in direktne promocije.
  
Slovenska podjetja, ki so najmočnejša na beloruskem trgu so Helios, Lek, Krka in Riko.
 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic