Novosti in obvestila

Datum

02. Jun 2023

Kategorije

Deli z drugimi

5. Štajerski gospodarski forum 2023: Kaj nove zahteve EU za obvezno trajnostno poročanje pomenijo za slovensko gospodarstvo?

Mag.Vanesa Čajni, strokovnjakinja na področju trajnostnega poročanja, Nataša Teraž Krois, vodja razvoja in trajnosti v podjetju Lumar in Davorin Okorn, direktor sektorja upravljanja kreditnih tveganj v podjetju NKBM, so na petem ŠGF govorili o direktivah EU, ki od začetka letošnjega leta postopoma uvaja obvezno poročanje podjetij o tranostnih ukrepih, ki jih izvajajo pri svojem poslovanju.

Je to le še ena birokratska domislica ali gospodarska nuja, ki dejansko prinaša novo dodano vrednost podjetjem in družbi kot celoti? Poraja sem namreč skrb o konkurečnosti evropskih podjetij na globalnem trgu, kjer teh zahtev nimajo. Za katera podjetja in kdaj je trajnostno poročanje nujno ter s čim EU spodbuja podjetja, da se zelena transformacija ne sprevrže v dodaten strošek izveste skozi zanimivo razpravo: https://365.rtvslo.si/arhiv/omizje-tv-maribor/174961953

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic