Novosti in obvestila

Datum

11. Dec 2020

Kategorije

Deli z drugimi

6. mednarodna konferenca Transport and Research in Danube Region, 16.12.2020

Spoštovani,

Ministrstvo za infrastrukturo ob podpori SRIP ACS+ organizira že šesto tradicionalno mednarodno konferenco

TRANSPORT AND RESEARCH IN THE DANUBE REGION: Search for synergies between short and long-distance transport, ki bo potekala preko spleta
16. decembra med 10.00 in 14.00 uro.

Letos se bomo dotaknili izjemno pomembne tematike, logistike blaga in prevoza potnikov v prvem in zadnjem kilometru poti ter s tem povezanih razvojnih izzivov. Izpostavili bomo nekaj primerov dobrih praks in se pogovorili o vlogi zakonodaje pri pospešenem uvajanju novih rešitev v vsakodnevno življenje.

Z veseljem napovedujemo tudi posebnega gosta, g. Stephana Neugebauerja, podpredsednika BMWja za področje globalnega razvoja, ki hkrati kot predsedujoči evropski tehnološki platformi za cestni transport ERTRAC v podrobnosti pozna strateške usmeritve avtomobilske industrije in mobilnosti ter je ključna oseba v usklajevanju strategij mobilnosti z Evropsko komisijo.

Še posebej pa se veselimo uvodnega nagovora ministra za infrastrukturo Republike Slovenije, g. Jerneja Vrtovca, ki bo podal pomembna izhodišča in okvire za nadaljnjo razpravo.

Z zanimivimi gosti bomo odpirali in zapirali pereča vprašanja prevoza blaga in potnikov v zadnjem kilometru poti, ter tudi vam, spoštovani udeleženci, ponudili dovolj prostora za vaša mnenja in vprašanja.

 

Prijava na dogodek je brezplačna in omogočena preko povezave https://transport-research-danube.eu/, ker najdete tudi okvirni program in vsebine dogodka.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic