Novosti in obvestila

Datum

18. Okt 2021

Kategorije

Deli z drugimi

Brezplačno usposabljanje zaposlenih oseb na področju strojništva v projektu MUNERA 3

Spoštovani,

Obveščamo Vas, da v okviru projekta MUNERA3, dodatno razpisujemo tri nove programe usposabljanja, in sicer:

1. Upravljanje in delo na ročno obdelovalnem stroju – struženje
Udeleženci programa bodo pridobili in izboljšali kompetence na področju obdelave kovinskih materialov s struženjem na klasični stružnici. Spoznali bodo posamezne dele stružnice in njih uporabo, načine vpenjanja obdelovancev in orodij, vrste orodij, nastavitev parametrov struženja, nastavitev gibanj na stružnici in izdelali izdelek.
Program obsega 50 ur, in sicer:
– Teoretični del 12 ur
– Praktični del 38 ur

2. MIG/MAG varjenje
Program je namenjen izobraževanju varilcev, ki bodo varili po MIG/MAG postopku varjenja. Varilci se med izobraževanjem seznanijo s teoretičnimi osnovami MIG/MAG varjenja, spoznajo različne tipe dodajnih žic in njihove lastnosti, vplivom različnih parametrov na postopek varjenja in z napakami, ki se pri tem postopku varjenja lahko pojavijo. Prav tako se udeleženci seznanijo z lastnostmi zaščitnih plinov, ki se pri tem postopku varjenja uporabljajo, in njihovo izbiro. V program je vključeno praktično izobraževanje in delo na izdelku, kjer mora kandidat prikazati ustrezno obvladanje MIG/MAG varjenja in sposobnost za samostojno delo.
Program obsega 60 ur, in sicer:
– Teoretični del 10 ur
– Praktični del 20 ur
– Izdelek ali storitev 30 ur

3. Laserski razrez kovin na CNC rezalnem stroju
Udeleženci programa bodo pridobili in/ali, izboljšali kompetence na področju tehnike – delo na laserskih rezalnih strojih za obdelavo kovin. V programu bodo spoznali osnovne značilnosti laserjev, stroje za rezanje z laserjem ter računalniško programiranje in samo delo na CNC laserskih rezalnih strojih za obdelavo kovin.
Program obsega 50 ur, in sicer:
– Teoretični del 15 ur
– Praktični del 35 ur

Usposabljanja so namenjena nadaljnjemu izobraževanju in usposabljanju zaposlenih oseb, za pridobivanje poklicnih kompetenc (poglabljanju in razširjanju strokovnih znanj in spretnosti) na različnih strokovnih področjih strojništva in so za zaposlene osebe brezplačna, saj so financirana s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Usposabljanja se bodo izvajala v popoldanskem času, od 16. do 19. ure, v obsegu 4 šolske ure, po dva (2) krat na teden v prostorih TŠC Maribor na Zolajevi ulici 12, Maribor – Tezno.

Termini izvajanja bodo v obdobju november – december 2021 in januar 2022, odvisno od števila prijavljenih kandidatov v posameznem programu. Načeloma je tako, ko se prijavi dovolj veliko število kandidatov, za katerega izmed navedenih programov, se začne usposabljanje.

Kandidat se lahko prijavi tako, da izpolni prijavnico – VPISNI LIST in ob začetku usposabljanja priloži »IZJAVO DELODAJALCA«, da je zaposlen. Oba dokumenta in tudi VABILO (kjer si lahko pogledate podrobne opise posameznega programa) so na spletni strani zavoda, na povezavi (link) http://www.tscmb.si/mic-in-odrasli/mic-usposabljanja/

Prijavnico – VPISNI LIST lahko pošljete po e-pošti na naslov: srecko.vidovic@tscmb.si, ali klasični pošti na naslov: Tehniški šolski center Maribor, Zolajeva ulica 12, 2000 Maribor.

Rok za prijavo je 29. 10. 2021 oz. do dopolnitve skupin!

Za dodatne informacije lahko pokličite na mobilni telefon št. 040 304 868, ali pišete na elektronski naslov: srecko.vidovic@tscmb.si in se bomo z veseljem odzvali.

S spoštovanjem!
Vodja MIC
Srečko Vidovič

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic