Novosti in obvestila

Datum

18. Okt 2021

Kategorije

Deli z drugimi

SPS ponovno odprl Vavčer za pridobitev certifikatov

Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS), je v petek, 15. oktobra 2021, v Uradnem listu in na svoji spletni strani, dodatno objavil še Vavčer za pridobitev certifikatov.

Namen vavčerja spodbuditi podjetja k pridobitvi certifikatov oziroma pridobitvi novih sistemov vodenja, proizvodov, procesov, storitev in vzdrževanja certifikatov za sisteme vodenja, proizvodov, procesov in storitev, s čemer se bo povečala njihova konkurenčnost, možnost širitve na tuje trge, dvig kakovosti poslovanja oz. izdelkov in dodana vrednost oz. prihodki od prodaje. Najmanjša spodbuda znaša 1.000,00 EUR, največja pa 9.999,99 EUR.

certifikati

Obdobje upravičenih stroškov: od 01.01.2021 in trajajo do 30.09.2023

Upravičeni stroški so:

  • stroški priprave na certificiranje (stroški zunanjega izvajalca), ki bo podjetju pomagal pri pripravi na certificiranje. Izvajalec se izbere pod tržnimi pogoji.
  • stroški nakupa standarda
  • stroški pridobivanja certifikata oz. vzdrževanja/obnovitev certifikatov za sisteme vodenja, proizvodov, procesov, storitev ter validacije okoljske izjave
  • ki so pridobljeni na podlagi mednarodnih/evropskih/enakovrednih slovenskih standardov in shem: ISO, IATF, IEC in ITU, EN in ETSI, EMAS, ECOLABEL, IFS, BRC, FSC, PEFC, COSMOS).

Certificiranje (pridobitev, vzdrževanje certifikata) je postopek, ki ga izvede certifikacijski organ, ki je akreditiran oziroma priglašen. Akreditiranost certifikacijskih organizacij se izvaja na dva načina:

To velja za: ISO, IEC in ITU, CEN, CENELEC in ETSI, PEFC, IFS, BRC),

Najmanjša spodbuda: 1.000,00 EUR
Največja spodbuda: 9.999,99 EUR

Največja stopnja financiranja: 60 %

Postopek pridobitve vavčerja je enostavna, hitra in brez stroškov.

Podjetje odda vlogo v digitalni obliki preko ePortala SPS, ki je dostopen na naslednji povezavi: https://eportal.podjetniskisklad.si/.

Brezplačna pomoč pri pripravi vloge:

Pri pripravi in oddaji celotne vloge je možno dobiti tudi brezplačno pomoč na Slovenskih poslovnih točkah (SPOT) Svetovanje, ki so na voljo v vseh statističnih regijah. Lokacije in kontaktni podatki točk SPOT Svetovanje v vseh regijah so na voljo na spletni strani: https://spot.gov.si/sl/portal-in-tocke-spot/tocke-spot-in-notarji/seznam-tock-spot-svetovanje/ in pri ostalih institucijah, ki so določene za posamezen vavčer (DIH Slovenija, Urad za intelektualno lastnino, SPIRIT Slovenija).

Vse dodatne informacije o vavčerju je možno dobiti tudi na SPS, prosimo, da vprašanja pošljete na elektronski naslov vavcer@podjetniskisklad.si. Odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več lahko najdete na:  www.eu-skladi.si

Vir: https://podjetniskisklad.si/sl/novice-in-objave/novice/sporocila-za-javnost/813-na-voljo-vavcer-za-pridobitev-certifikatov

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic