Novosti in obvestila

Datum

27. Sep 2017

Kategorije

Deli z drugimi

Dan inovativnosti 2017: Zlato in tri srebrna priznanja za podravska podjetja

Brdo pri Kranju, 27. september 2017 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že 15. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 12 zlatih, 1 posebno priznanje in 25 srebrnih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 774 inovatorjev. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti.

Da je Slovenija dežela inovatorjev, potrjujejo tudi podatki. Na lestvici Innovation Union Scoreboard 2017 zaseda mesto v drugi skupini tako imenovanih »močnih inovatorjev«. Relativne konkurenčne prednosti naše države v primerjavi z drugimi državami EU so v človeških virih, v investicijah podjetij v raziskave in razvoj ter v poslovnem okolju, prijaznem do inovativnosti. Po indeksu svetovne kreativnosti smo osmi najbolj talentiran narod na svetu, pri tehnološkem indeksu pa smo v prvi petini najuspešnejših držav.

Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Samo letos se je za priznanja na nacionalni ravni potegovalo 38 najboljših inovacij iz vse Slovenije. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti – Lekova nova, otrokom prijazna oblika antibiotika.

V okviru Dneva inovativnosti so svojo inovativno pot k mednarodnemu uspehu predstavili Peter Slatnar, Ana Roš in Nastja Mulej. Že v dopoldanskem času je v sklopu Dneva inovativnosti in v okviru projekta Interreg MOVECO potekala konferenca Priložnosti krožnega gospodarstva.

ZLATO PRIZNANJE PODRAVJE


SREBRNO PRIZNANJE PODRAVJE

[av_button_big label=’Katalog nacionalnih prejemnikov Priznanj GZS za inovacije 2017′ description_pos=’below’ link=’manually,https://www.stajerskagz.si/wp-content/uploads/2017/09/katalog_nacionalnih_prejemnikov-Priznanj-GZS-za-inovacije-2017.pdf’ link_target=’_blank’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_font=’#ffffff’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ color_hover=’theme-color-subtle’ custom_bg_hover=’#444444′ custom_class=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-b9uzj’][/av_button_big]

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic