Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Informacijska tehnologija nudi učinkovite in raznovrstne rešitve za mala podjetja

Maribor, 25. november – Štajerska gospodarska zbornica je danes v okviru projekta KBB – Knowledge for business in border regions« (http://www.kbb-si-at.eu/) organizirala konferenco in poslovno srečanje »IT – priložnost in izziv za vsa podjetja« z namenom predstaviti in informirati o novostih na področju informacijske tehnologije in uporabnosti za mala podjetja.

Številni predavatelji iz vrst gospodarstva kot tudi znanstveno-raziskovalne sfere so s svojimi vsebinskimi prispevki predstavili uporabnost in koristi informacijske tehnologije za mala podjetja pri optimizaciji njihovega poslovanja in povečanju poslovne uspešnosti. Tako je Engelbert Zupanc, direktor podjetja iTehLab d.o.o., ki se ukvarja z uvajanjem informacijskih tehnologij v podjetja, predstavil IT outsourcing, ko podjetje izvajanje informacijskih storitev prepusti zunanjemu podjetju in doseže določene prednosti, kot so zmanjšanje stroškov, boljši izkoristek informacijskih tehnologij in virov ter večja strokovnost pri izvajanju storitev. Davorin Gabrovec iz podjetja Intelius d.o.o. je predstavil poslovno socialno omrežje za podjetje, imenovano Flowr, ki nudi podjetjem in organizacijam inovativne načine za sodelovanje, povezovanje in izmenjavo informacij. Veliko zanimanja je vzbudil Uroš Žohar iz podjetja Intera d.o.o. s predstavitvijo Intrix CRM sistema, inovativnega spletnega programa za upravljanje odnosov s strankami, ki ga uporablja že več kot 2000 uporabnikov in omogoča natančen pregled vseh aktivnosti s strankami na enem mestu. Oliver Zofič iz podjetja Microsoft d.o.o. je predstavil ponudbo storitev v oblaku za podjetja. Nova storitev v računalniškem oblaku podjetja Microsoft je Office 365, ki povezuje poznane in uveljavljene rešitve za komunikacijo in sodelovanje.

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic