Izmenjava informacij in stikov s člani Štajerske gospodarske zbornice – vključite se tudi vi

Izmenjava informacij in stikov s člani ŠGZ - vključite se tudi viIzmenjava informacij in stikov s člani ŠGZ - vključite se tudi vi

Spoštovani člani zbornice,

V teh, v vseh pogledih izjemno zahtevnih časih, čas teče drugače in tudi komunikacije se drugače prepletajo po mailih, telefonih, socialnih omrežjih. Neposrednih, včasih smo rekli osebnih, je še najmanj, ampak – tudi vaši klici, maili, vključevanje v video pogovore, so osebna komunikacija, ki je ne smemo nikoli zanemariti, saj nas povezuje in nam omogoča iskanje pravih predlogov in rešitev.

Zato – posebej hvala vsem, ki ste se odzvali na naš dopis – poziv, da se nam oglasite in sporočite kaj so vaši največji problemi, kakšno pomoč pričakujete in od koga, skratka, da se obrnete na zbornico ali neposredno na vašega skrbnika oz. skrbnico. Veliko se vas je odzvalo in še vedno se odzivate. In tako naj bo tudi v prihodnje – obrnite se na nas, pokličite, napišite mail, sms, vključite se v video konferenco. Tu smo zato, da vam prisluhnemo in povezujemo, da posredujemo skupne predloge ustreznim in odgovornim institucijam. In to tudi počnemo.

ŠGZ je v dnevnem usklajevanju z GZS in pristojnimi ministerstvi glede posameznih predlogov in več kot bomo imeli vaših misli, praks, zelo operativnih vprašanj, lažje bomo v teh usklajevanjih zastopali vaše interese.

Tudi na osnovi vaših predlogov smo podali predlog vsem 41 občinam Podravske regije glede oprostila plačila NUSZ podjetjem v času korona krize. Kakšni bodo rezultati po posameznih občinah bomo spremljali in vas z njimi tudi seznanjali.

V tem tednu seveda vsi pričakujemo predlog novega zakonskega paketa s prioriteto hitre finančne pomoči zaradi koronavirusa. Zakonski predlog bo vlada pripravila do petka, 27. marca, in ga poslala DZ v sprejem. Od vsebine tega zakonskega paketa bo odvisno ravnanje mnogih, seveda vas bomo tudi mi podrobneje seznanili s sprejetimi podrobnostmi.

V vsakem primeru pa vas ponovno opozarjamo na skupno spletno stran vlade RS https://www.gov.si/teme/koronavirus/koronavirus-pripravljenost-in-ukrepanje-slovenije/, na kateri so ažurno objavljeni sprejeti ukrepi, navodila, novosti…

Epidemija, ki nas je doletela, je resnično izjemna krizna situacija in zato velja, da jo je treba tudi reševati po načelih kriznega upravljanja in komuniciranja. Zato uvajamo videokonference s člani zbornice, in sicer po naslednjem razporedu:

Vključite se, povežite se z nami in preko nas z drugimi, povejte svoje izkušnje, izpostavite svoje probleme, prisluhnite drugim in njihovim rešitvam. Če ne veste kako se ključiti v videokonferenco, kontaktirajte zbornico ali svojega skrbnika oz. skrbnico in dobili boste ustrezne informacije.

Ne prezrimo, da je v povezanosti moč, ki bo mogoče tudi vam prišla prav.

S spoštovanjem,

Mag. Aleksandra Podgornik
Direktorica ŠGZ
E: info@stajerskagz.si
T: 02 220 87 00

Marko Nemšak

Vodja marketinga in prodaje

Prijava na e-novice

Izpostavljamo

Prejemajte novosti, poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke!