Novosti in obvestila

Datum

26. Avg 2021

Kategorije

Deli z drugimi

Napovedujemo: Brezplačni program usposabljanja ‘Energetska učinkovitost v malih in srednje velikih podjetjih’

Kako delovati trajnostno, zeleno in krožno na področju učinkovite rabe energije ter izboljšati upravljanje z energijo v podjetju in prispevati k zmanjšanju stroškov, k zmanjšanju ogljičnega odtisa in podnebnim spremembam?

Štajerska gospodarska zbornica (ŠGZ), vas vljudno vabi k sodelovanju v okviru evropskega projekta Horizon H2020, ‘SMEmPOWER EFFICIENCY’, in sicer v brezplačni program usposabljanja ‘‘Energetska učinkovitost v malih in srednje velikih podjetjih’, ki ga bodo izvajali strokovnjaki Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani, ter hkrati k sodelovanju kot pilotno podjetje.

 

Mark Stemberger in Agnesa Stemberger, Agis Technologies d.o.o.:

»Usposabljanje Energetska učinkovitost v malih in srednje velikih podjetjih v okviru EU projekta SMEmPOWER EFFICIENCY, ki ga je za ŠGZ, partnerico projekta, izvedla Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani, je po vsebini in obliki preseglo naša pričakovanja, saj je bilo navkljub omejitvam zaradi epidemije Covid-19 vzorno izpeljano. Usposabljanje je bilo za naše podjetje zelo koristno, saj smo definirali 3 konkretne projekte, s katerimi   lahko prispevamo k ciljem podjetja in okolja. S pridobljenimi znanji in kompetencami ter z vključitvijo kot pilotno podjetje bomo lahko izboljšali upravljanje z energijo in energetsko učinkovitostjo v našem podjetju. Tukaj računamo na opazne energetske prihranke, hkrati pa želimo tako tudi prispevati k zmanjšanju ogljičnega odtisa našega podjetja ter biti del rešitve pri perečih podnebnih spremembah. Šolanje in izobraževanje na tem področju je ne samo koristno, temveč iz perspektive trenutne okoljske problematike pravzaprav nujno in obvezno za vse gospodarske objekte na Štajerskem, v Sloveniji, v Evropi in tudi globalno. Vsakdo mora dodati svoj pozitivni prispevek k tej pereči problematiki.«

 

Udeleženci usposabljanja:
predstavniki malih in srednje velikih podjetij (MSP-ji) in drugi subjekti

Način izvedbe: virtualno

Predviden termin izvedbe: sredi oktobra 2021

Dodatne informacije:
dragica.marinic@stajerskagz.si

Več o projektu: https://smempower.com/

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic