Novosti in obvestila

Datum

17. Dec 2021

Kategorije

Deli z drugimi

Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19  

Vlada je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 ter ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne 1. februarja 2022.

Odlok ureja, da veljavnost dokazilu  o cepljenju osebe poteče po 270 dneh od prejema drugega odmerka cepiva, kar temelji na priporočilu Posvetovalne  skupine za cepljenje z dne 13. 12. 2021. Veljavnost dokazila se podaljša, če se oseba v obdobju 270 dni od osnovne sheme cepljenja cepi s poživitvenim odmerkom cepiva. Navedena ureditev velja le za osebe, ki so starejše od 18 let.

Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) je 15. 12. 2021 v dopolnjeni oceni tveganja glede COVID-19 izpostavil, da bodo po trenutno razpoložljivih dokazih poživitveni odmerki povečali zaščito pred hudimi izidi, ki jih povzroča zaskrbljujoča varianta Delta. Predhodne ocene pa kažejo tudi, da bi poživitveni odmerki lahko povečali zaščito pred zaskrbljujočo varianto Omikron, ki bo po njihovih projekcijah v začetku leta 2022 postala prevladujoča različica v državah Evropske unije.

Vir: Vlada RS…

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic