Oglejte si virtualno razstava Future Circles

future circles

Slovenija na poti v krožno gospodarstvo

Slovenija je pomembne korake v tej smeri naredila na ravni politike, gospodarstva z vzpostavitvijo SRIP – Krožno gospodarstvo v okviru smernic Strategije pametne specializacije, kjer se združujejo pomembni člani iz vrst gospodarstva, inštitucij znanja, predstavniki gospodarskih zbornic in civilne družbe. Tako lahko s ponosom izpostavimo, da danes v SRIP – Krožno gospodarstvo deluje 75 članov, od tega 52 podjetij iz celotne Slovenije, kar dokazuje inovativno usmerjenost podjetij, ki so že ali so na prehodu v krožne poslovne modele.

Vstop v virtualni svet

Koronavirus je sicer nekoliko upočasnil delovanje SRIP – Krožno gospodarstvo, vendar smo s pomočjo digitalizacije prestopili meje realnega in pogumno vstopili v virtualni svet. V tem okolju je nastala tudi prva virtualna razstava Future Circles o krožnem gospodarstvu.

Virtualna razstava Future Circles predstavlja dosežke na področju krožnega gospodarstva dela članov SRIP – Krožno gospodarstvo iz vrst slovenske industrije in inštitucij znanja, ki so se glede na možnosti v času pandemije odzvali povabilu. Virtualna razstava je bila odprta 16. junija po okrogli mizi na temo Aktualni izzivi krožnega gospodarstva po korona pandemiji, na kateri so sodelovali Jure Fišer, direktor  Surovine, d. o. o., Bart Stegeman, direktor Plastike Skaze, d. o. o., mag. Alenka Marolt, predstavnica MGRT, in dr. Dragica Marinič, koordinatorica SRIP – Krožno gospodarstvo. Vodil jo je dr. Aleš Ugovšek z GZS in potekala je v živo iz studia GZS.  Na razstavi tokrat sodelujejo: Surovina, Talum, Slovenski državni gozdovi, Fakulteta za tehnologijo polimerov, Inštitut Jožef Štefan, Kmetijski inštitut skupaj z Bimas, Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, Inštitut za celulozo in papir, ZRS Bistra Ptuj, Tecos in SRIP – Krožno gospodarstvo.

 

Hvala vsem za sodelovanje in hkrati povabilo k novim izzivom prehoda v krožno gospodarstvo! Ogled virtualne razstave, ki bo na voljo do septembra 2020 po virtualnih nadstropjih, je možen na spletni strani : https://www.gzs.si/future-circles/#.

Prav tako je na voljo posnetek okrogle mize na spletni povezavi: https://www.gzs.si/future-circles/vsebina/Prenos-v-%C5%BEivo.

Marko Nemšak

Vodja marketinga in prodaje
Bodimo povezani

Prijava na e-novice

Prejemajte novosti, poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke!