Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Okrogla miza: Ali tudi tehnološko zahtevna podjetja potrebujejo pomoč gospodarske diplomacije?

V današnjih težkih gospodarskih razmerah je prodor na tuje trge ključnega pomena za vsako podjetje, predvsem pa za celotno slovensko gospodarstvo. Izdelki in storitve, ki dajejo dodano vrednost, prinašajo nove funkcionalnosti ob enakih ali nižjih stroških proizvodnje imajo več možnosti uspeti na tujih trgih. Koliko je podjetij, ki se lahko pohvalijo s takimi proizvodi in kaj jih pesti pri prodoru na tuje trge, bo osrednja tema okrogle mize, katere osrednji gost bo zunanji minister Samuel Žbogar.

Ali slovensko okolje podpira razvoj in ustanovitev tehnološko zahtevnih podjetij? Kakšne so izkušnje takšnih podjetij in kaj so ovire njihove prodora na tuje? Kakšen je potencial slovenskih podjetij na področju zelene tehnologije? Kje so glavne težave in ovire? Kaj želijo in pričakujejo štajerski gospodarstveniki od države?

Odgovore na postavljene dileme in vprašanja, bomo iskali na okrogli mizi: »Ali tudi tehnološko zahtevna podjetja potrebujejo pomoč gospodarske diplomacije?«, ki jo bo pripravila Štajerska gospodarska zbornica.

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic