Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Usposabljanje »Računalniška in informacijska pismenost za odrasle«

Usposabljanje je brezplačno, saj aktivnosti potekajo v okviru operacije Dvig ravni pismenosti, ki je delno financirana s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za šolstvo in šport.

KAJ PRIDOBITE S PROGRAMOM?
Spoznavanje z računalnikom / zgradba računalnika, spoznavanje vhodno / izhodnih naprav: miška, tipkovnica, monitor, zvočniki, tiskalnik.
Windows / spoznavanje osnovnih funkcij računalnika in operacijskega sistema, delo z namizjem, red in urejenost map, datotek, osnovne nastavitve računalnika, uporaba antivirusnega programa, povezava zunanjih aparatov z računalnikom (USB ključ za prenos informacij, digitalni fotoa-parat, mp3 predvajalnik itd.).
Word osnovni / izdelava, oblikovanje, urejanje in tiskanje besedil.
Excel osnovni / izdelava, oblikovanje in urejanje preglednic, kalkulacije, izdelava grafov ipd.
Internet in elektronska pošta / iskanje informacij na spletu, uporaba spletnih brskalnikov, pošiljanje in prejemanje elektronske pošte ipd.
Digitalno potrdilo / pridobitev in uporaba.
Portali in digitalne informacijske točke / prednosti spletišč e-uprava, e-zdravje, itd.
Spletno bančništvo in bančni avtomat / BankaNet, uporaba bankomata.
GSM aparati / značilnosti aparata in njegova uporaba.

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN?
V programu lahko sodelujejo vsi odrasli, ki nimajo izkušenj z računalniško in digitalno tehnologijo ter si to znanje želijo pridobiti.

TRAJANJE PROGRAMA IN NAČIN DELA
Program traja 10 strnjenih dni oz. skupno 50 ur in bo potekal kombinirano, v oblikah: predavanj in delavnic v ustrezno opremljeni računalniški učilnici, učenja na daljavo ter individualnega dela z mentorjem. Potekal bo v majhnih skupinah 12-15 udeležencev, kjer je pomemben vsak posameznik. Ves čas tečaja boste deležni pozornosti strokovno in andrago-ško usposobljenih predavateljev ter asistentov. [Glede na število zbranih prijav in ustrezno opremljenost prostorov, se delavnica lahko izvedle tudi v vašem lokalnem okolju.]

PRIJAVE: prijavite se lahko po faxu: 02 333 1 346 ali po e-pošti: v.bajde@rsdp-mb.org. Prosimo, da nam morebitne prijave posredujete najkasneje do 30.03.2011. Ker je število mest omejeno, se upošteva vrstni red prijav!

Dodatne informacije: g. Vasja Bajde, Regionalni sklad dela Podravje, 02/ 333 13 30.

 

VABILO S PRIJAVNICO

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic