Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Okrogla miza: Dolgoročno zagotavljanje kadrov s pomočjo štipendiranja

Ekonomski institut Maribor d.o.o., Center razvoja človeških virov v sodelovanju z delodajalci že od leta 2007 v okviru Regijske štipendijske sheme za Podravje izvaja štipendiranje v Podravski regiji. Regijska štipendijska shema za Podravje omogoča sofinanciranje kadrovskih štipendij, ki jih dijakom in študentom namenjajo delodajalci s sedežem v Podravski regiji. Na eni strani je sofinanciranje štipendiranja odlična priložnost za delodajalce, še posebej v trenutnih gospodarskih razmerah, saj imajo delodajalci, ki vstopijo v štipendijsko shemo zagotovljeno 50 % sofinanciranje štipendiranja, na drugi strani pa štipendijska shema omogoča dijakom in študentom, da si v času šolanja izboljšajo socialni položaj in imajo po uspešnem zaključku šolanja zagotovljeno zaposlitev.

Na okrogli mizi bomo predstavili sistem sofinanciranja kadrovskih štipendij v okviru Regijske štipendijske sheme za Podravje, razpravljali pa bomo tudi o pomenu pridobivanja kadrov s pomočjo štipendiranja z vidika delodajalcev, karierni orientaciji in zaposlitvenih možnostih mladih glede na aktualna dogajanja na trgu delovne sile ter koristnosti uporabe osebne predstavitvene mape “Portfolia” za iskalce zaposlitve in delodajalce. K sodelovanju smo povabili predstavnika Zavoda RS za zaposlovanje in predstavnike iz podjetij, ki bodo z nami delili svoje izkušnje in mnenja. 

Po zaključku okrogle mize bo sledil še podpis pogodb o štipendiranju z delodajalci in novimi štipendisti, izbranimi v okviru razpisa za šolsko/študijsko leto 2011/2012.

Udeležba je brezplačna!

PRIJAVE:prosimo za potrditev udeležbe do 15. 12. 2011, saj je število mest omejeno. Prijave pošljite na e-naslov: info@center-rcv.org ali po faksu: 02/ 333 13 46. Za dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo na telefonu 02/ 333 13 38.  

VABILO S PRIJAVNICO (Word)

Vljudno vabljeni!
 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic