Novosti in obvestila

Datum

05. Jun 2024

Kategorije

Deli z drugimi

Paloma s prenovljeno tovarno povečuje kakovost izdelkov

Sladkogorska tovarna papirja Paloma je s slavnostnim dogodkom obeležila zaključek obsežnih investicij v sodobne tehnologije, vrednih približno 138 milijonov evrov. A kljub tako veliki investiciji, vlaganja češko-slovaških lastnikov še niso končana. Že naslednje leto načrtujejo zagon nove proizvodne linije za robčke v škatlah, vredne 11 milijonov evrov.

Projekt Motion, ki ga je Paloma izvedla v sedmih letih od prevzema s strani slovaške skupine SHP preko sklada Eco Investment, je zajemal dve novi konfekcijski liniji, napredno paletizacijo in avtomatizirano visokoregalno skladišče gotovih izdelkov. Novo skladišče, ki ima deset nadstropij in 24.760 paletnih prostorov, omogoča učinkovito logistiko in popolno sledljivost palet, kar znižuje obratovalne stroške.

Z investicijo so v podjetju pridobili dve novi konfekcijski liniji, napredno paletizacijo in avtomatizirano visokoregalno skladišče gotovih izdelkov. FOTO: Gov.si

Milan Filo, predsednik holdinga Eco Investment, je poudaril, da naložba zagotavlja Palomi dolgoročno perspektivo in krepi njen ugled ter tržni položaj. Izpostavil je, da so kljub gospodarskim izzivom nadaljevali z investicijami in uspešno poslujejo.

Predsednik holdinga Eco Investment, Milan Filo FOTO: gov.si

Predsednik uprave Palome Stevan Lomić je izpostavil, da se industrija sooča z visokimi vhodnimi stroški in nestanovitno razpoložljivostjo materialov, vendar kljub temu izvajajo velike investicije za prihodnjo uspešnost podjetja. Predsednik uprave SHP Richard Zigmund pa je napovedal dodatna vlaganja za povečanje energetske učinkovitosti v letih 2026 in 2027.

V Palomi se soočajo z visokimi vhodnimi stroški in nestanovitno razpoložljivostjo materialov, vendar kljub temu izvajajo velike investicije za prihodnjo uspešnost podjetja. FOTO: Gov.si

Paloma, ki je del skupine SHP Group od leta 2017, letno proizvede 80.000 ton izdelkov in je leta 2023 dosegla 130 milijonov evrov prihodkov, kar je 10 % več kot leto prej. Skupina SHP Group, s sedežem v Bratislavi, je vodilni proizvajalec higienskih papirnih izdelkov v centralni in jugovzhodni Evropi.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic