Novosti in obvestila

Datum

02. Feb 2021

Kategorije

Deli z drugimi

PODRAVSKI KARIERNI DIALOG 2021 – 10.2.2021 10.00 – 12.00

Obdobje epidemije COVID – 19 spreminja celoten svet, s tem tudi potrebe po novem znanju, digitalnem prehodu v fleksibilne oblike dela in učenja ter prilagoditve odnosa do zaposlenih. Korona virus je pretresel gospodarska tla na globalni ravni, marsikatero podjetje je moralo zaustaviti svoje poslovanje ali pa ga nadaljevati v občutno zmanjšanem obsegu.

Prav zato Vas vljudno vabimo na brezplačni ON LINE dogodek Podravski Karierni Dialog »Kako smo naklonjeni kariernemu razvoju in izobraževanju med epidemijo in po njej?«, saj spreminjajoče se obdobje zahteva nova znanja in podporo pri kariernem razvoju zaposlenih.

Dogodek bo pomagal zaposlenim razumeti, kako naj zastavijo svoj karierni razvoj, izobraževanje ter motivirani pristopijo k osebnemu in poklicnemu razvoju v spremenjenih okoliščinah. Delodajalcem želimo osvetliti novo realnost 2021 in odgovoriti na nekaj vprašanj o tem, kaj čaka trg dela, in kako naj ravnajo v spremenjenih razmerah.

Predstavljene bodo brezplačne oblike programov, ki zaposlenim na čakanju na delo ali na skrajšanem delovnem času omogočajo podporo pri razvoju kompetenc s poudarkom na dodatnem izobraževanju in razvoju znanj glede na trenutno negotovo situacijo in morebitne spremembe na trgu dela, kot odraz posledic epidemije COVID – 19.

Dogodek ponuja tudi dva kratka Webinarja, ki bosta osvetlila področja dejanske realnosti dela in kariernega razvoja v spremenjenih okoliščinah.

Z vami bodo:

Dr. Maja Fesel Kamenik, doktorica znanosti iz psihologije, lastnica in direktorica družbe za kadrovski menedžment, izobraževanje in poslovno svetovanje, HRM, d. o. o.

Polona Romih, certificiran ICF coach, trenerka mehkih veščin, HR svetovalka in učiteljica regenerativne joge.

Saša Boštjančič, univ. dipl. soc. del., direktorica in lastnica enega izmed večjih in edinega v slovenski lasti karierno zaposlitvenega portala Optius.com.

PROGRAM DOGOKA:

10.00 – 10.45
UVODNA RAZPRAVA
»Kaj moramo vedeti in kje so v novih razmerah priložnosti za razvoj spretnosti in kompetenc?«Gosti:

Dr. Maja Fesel Kamenik, direktorica družbe za kadrovski menedžment, izobraževanje in poslovno svetovanje, HRM, d. o. o., ter ustanoviteljica Beep Institute – startup podjetja, ki razvija platformo za razvoj človeškega potenciala

Irena Urankar, direktorica Andragoškega zavoda Maribor – Ljudska univerza

Mirjana Zgaga, svetovalka generalnega direktorja ZRSZ I, Zavod RS za zaposlovanje, Območna služba Maribor

11.00 – 12.00
WEBINAR 1
Izobraževanje, karierni razvoj in prihodnost dela kot si jo lahko ustvarimo sami – nasveti za delojemalce
Polona Romih, ICF coach, Soft skills trainer, HR consultant

Namen webinarja je pomagati zaposlenim ohranjati motiviran pristop k osebnemu in poklicnemu razvoju v spremenjenih okoliščinah. Kako se prilagajati novi realnosti, ostati motiviran, verjeti vase in katere veščine razvijati? O pomenu dodatnih znanj in več vlaganj v usposabljanje digitalnih veščin in digitalno infrastrukturo.

O pomenu razumevanja naših trenutnih znanj, veščin in sposobnosti in oceni ali so te iskane na trgu dela. Če temu ni tako ali se lahko prilagodimo? Kako lahko moj delovni profil prilagodim do te mere, da bo na trgu dela potreba po moji aktivni udeležbi večja?

WEBINAR 2
Delodajalci v precepu novih izzivih v letu 2021
kakšna bo dejanska realnost dela?
Saša Boštjančič, direktorica in lastnica Optius.com

Kaj se lahko naučimo iz leta 2020, kaj lahko pričakujemo v letu 2021 na trgu dela, kdo bo preživel? Kako najti prave kadre, saj smo, tudi zaradi korone, še vedno v samem vrhu med starajočo se populacijo?

In ne pozabimo, a res prihaja nova gospodarska kriza. Kaj ima to opraviti z blagovno znamko delodajalca, učinkovito in odprto komunikacijo in robotizacijo podjetij? Dejstvo je, da si bomo osebne odnose v živo v letu 2021 želeli kot še nikoli medtem, ko smo primorani delati od doma, pa čeprav ni primerno za vse in vsakogar.

PODRAVSKI KARIERNI DIALOG JE dogodek, ki ga nikakor ne smete zamuditi !

Iz organizacije se lahko prijavijo 3 osebe. Več info. o vsebini in gostih dogodka najdete spodaj v mailu. Svojo brezplačno vstopnico lahko pridobite tudi na

❗👇 https://hopin.com/events/podravski-karierni-dialog#speakers

Veselim se vaše udeležbe in virtualnega srečanja.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic