Novosti in obvestila

Datum

16. Jul 2018

Kategorije

Deli z drugimi

Poslovno razvojna delegacija s področja robotike na Dansko, Odense, 9.-11.09.2018

Ministrstvo za zunanje zadeve RS, skupaj z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, Kompetenčnim centrom Roboflex ter Strateško-razvojnim inovacijskim partnerstvom Tovarne prihodnosti, organizira poslovno razvojno delegacijo slovenskih podjetij in institucij v Odense na Danskem.Udeležba v delegaciji je namenjena slovenskim podjetjem in institucijam, ki se ukvarjajo z razvojem robotike in avtomatizacije ali/in vpeljavo le teh v svoje proizvodne procese in se želijo udeležiti poslovnih mreženj z mednarodnimi strokovnjaki ter danskega sejma robotike R-18.

Slovenska podjetja in institucije vabimo, da izkažejo svoj interes za sodelovanje v delegaciji z izpolnjeno elektronsko prijavnico v angleškem jeziku do petka, 3.8.2018. Kotizacije ni.

Prosili bi, da natančno izpolnite rubriko “Key information on the company business activities”.

Stroške letalskega prevoza in hotelskih namestitev krijejo udeleženci sami.

Udeleženci poslovno razvojne delegacije bodo imeli možnost spoznati člane in predstavnike Danskega združenja inženirjev (IDA), The Maersk Mc-Kinney Moller Institute, RoboCluster, LHConsult in Odense Robotics,  kot tudi obiskati sejem robotike R-18, ki ga bosta 11. septembra 2018 otvorila župan mesta Odense Peter Rahbæk Juhl in danski minister za zunanje zadeve Anders Samuelsen. Slovenskim akterjem s področja robotike bo namenjen poseben dogodek, kjer bodo danskim partnerjem predstavili svoje dosežke in rešitve.

Danski partnerji pri organizaciji so Dansko združenje inženirjev (IDA), RoboCluster – nacionalna inovacijska mreža, ki združuje dansko strokovno znanje na področju raziskav, razvoja in oblikovanja robotike ter organizatorji sejma robotike R-18.

PREDVIDENI PROGRAM OBISKA
Nedelja, 9. september 2018
Let Ljubljana – Kopenhagen (17:05 – 18:55).
Nočitev
Ponedeljek, 10. september 2018
Transfer Kopenhagen – Odense.
Lokacija: Dalum Landbrugskole, Odense
Upravljanje inovativnih mrež in grozdov/ Globalni trendi inovacij in novi poslovni modeli
Poslovno mreženje s člani IDA ter ostalimi partnerji projekta
Torek, 11. september 2018
Lokacija: Odense Congress Centre (lokacija sejma R-18)
Predstavitev Roboclustra, AutomationsBoost programa, The Maersk Mc-Kinney Moller Institute.
Predstavitev slovenskih podjetij (o.p. predstavitve bodo potekale na sejemski lokaciji in bodo odprte za vse obiskovalce sejma)
Matchmaking/Networking  (fokus prvega dne sejma je na izvozu in pospeševanju prodaje; glavni organizator je danski Trade Council)
Keynote presentation  (R18 Main Stage), HansPeter Fässler, Chairman and Co-founder, ANYbotics, Theme: the future of fully maneuverable robotics and the business impact
Transfer Odense – Kopenhagen
Let Kopenhagen – Ljubljana (20:00 – 21:50)

Natančnejši program poslovno razvojne delegacije bo zainteresiranim institucijam in podjetjem na voljo naknadno.

Danska velja za eno najbolj aktivnih držav pri spodbujanju razvoja robotike v EU. Posebno vlogo v robotiki ima mesto Odense. V manj kot desetih letih po zaprtju ladjedelnice, ki je nudila zaposlitev večine prebivalcev leta 2009, je Odense postalo središče, kjer imajo danes sedež svetovno prepoznavni kompetenčni centri s področja robotike in dronov. Odense Robotics  je visokotehnološki ekosistem, ki vključuje več kot 120 podjetij, ki se ukvarjajo z robotiko in avtomatizacijo, dobavitelje, izobraževalne in raziskovalne institucije, investicijski kapital ter javne akterje.

Dodatne informacije

Vesna Herženjak, Štajerska gospodarska zbornica
T: 02 220 87 27
E: vesna.herzenjak@stajerskagz.si

 

Več o dogodku: KM FEST Global Collaboration Platform

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic