Posvet z delodajalci, ki zaposlujejo tujce, ŠGZ, 15.1.2020

 

Vabljeni na strokovni posvet z delodajalci o zaposlovanju tujcev. Dogodek se bo odvijal v sredo, 15. januarja, od 9. do 12. ure v prostorih Štajerske gospodarske zbornice na Ulici talcev 24, v Mariboru.

 

Posvet z zanimivimi vsebinami pripravlja Info točka za tujce ZRSZ.

 

Info točka za tujce je namenjena tujim delavcem in delodajalcem kot tudi ostali širši javnosti, ki potrebuje informacije, svetovanje in administrativno pomoč pri urejanju dokumentacije na področjih zaposlovanja in dela, svetovanje o novostih s področja zakonodaje pri zaposlovanju tujcev ter informiranje in svetovanje o pravicah pri delu, socialnem in zdravstvenem varstvu v Sloveniji.

 

Naša sodelavca Janez Horvat in Marija Pelcar bosta predavala o reševanju težav, ki lahko nastanejo v postopkih zaposlovanja tujcev ter bosta odgovarjala tudi na morebitna vprašanja, ki se nanašajo na postopke izdaje delovnih dovoljenj in soglasij k delovnim enotnim dovoljenjem.

 

Vabljeni, da se nam pridružite! Ker je število udeležencev  posveta omejeno, je nujna predhodna obvezna prijava na dogodek prek elektronske pošte: info-točka@ess.gov.si.

Prijave se zbirajo do zasedbe prostih mest.

 

PROGRAM POSVETA

 

09:00-10:30 Najpogostejše težave in zapleti v postopkih zaposlovanja tujcev.

Marija Pelcar, Janez Horvat, ZRSZ, Info točka za tujce.

 

10:30-11.00 Odmor.

 

11:00-12:00 Vprašanja in zaključki

Marija Pelcar, Janez Horvat, ZRSZ, Info točka za tujce.