Novosti in obvestila

Datum

09. Nov 2022

Kategorije

Deli z drugimi

Predvidene davčne novosti predstavljene na davčno finančnem regijskem dnevu ŠGZ

Na današnjem Davčno finančnem regijskem dnevu Štajerske gospodarske zbornice je magistra Tina Humar iz Ministrstva za finance predstavila predvidene davčne novosti in odgovarjala na številna konkretna vprašanja udeleženk in udeležencev.

Direktor Finančnega urada Maribor, mag. Marko Horvat je sodeloval v zanimivem pogovoru na okrogli mizi na temo obdavčitve premoženja, kjer sta sodelovala tudi dr. Dušan Jovanovič, izredni profesor na EPF Univerze v Mariboru ter Amalija Lukner iz podjetja Fiposor.

O razkritjih bilanc in klasifikacijah je spregovoril Davorin Okorn iz Nove KBM, rezervacije in pasivne časovne razmejitve SRS sta predstavila Suzna Hotzl iz FURSA in Mira Roppa iz Aliter. Magister Dejan Petkovič iz Abeceda svetovanje je številne udeležence iz celotnega Podravja natančno seznanil z različnimi vidiki obdavčitve transakcij s premoženjem.

Predsednica Regijskega sveta za davčno in finančno področje, mag. Jožica Planinšec Deržek  je izrazila veliko zadovoljstvo z vsebinsko razpravo in velikim odzivom udeleženk in udeležencev na prvem Davčno finančno regijskem dnevu Štajerske gospodarske zbornice. Direktorica ŠGZ, mag. Aleksandra Podgornik je napovedala nadaljevanje tovrstne prakse konkretne izmenjave informacij in različnih praks v okviru Regijskega sveta za davčno in finančno področje ŠGZ.

Dodatne informacije

mag. Aleksandra Podgornik
direktorica Štajerske gospodarske zbornice
T: 02 220 87 00
E: pr@stajerskagz.si

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic