Novosti in obvestila

Datum

16. Maj 2022

Kategorije

Deli z drugimi

Program brezplačnega mentoriranja – POSLOVNA URGENCA

Program “Poslovna urgenca” ali “Early Warning” je namenjen podjetjem, ki opažajo prve znake potencialnih težav ali se že soočajo z njimi ter iščejo možnosti za izboljšave svojega poslovanja.

Program ponuja brezplačno podporo mentorjev prostovoljcev, usposobljenih in izkušenih gospodarstvenikov, podjetnikov ali strokovnjakov. Seznam prostovoljnih mentorjev najdete – TUKAJ.

Gotovo bi vsakemu podjetju – tako podjetju, ki se sooča z določenimi izzivi ali tveganji koristilo mnenje, nasvet ali pogovor z izkušenim mentorjem, ki je mogoče prav »vaš izziv« že v svoji praksi uspešno rešil. Pogled od zunaj je lahko ključen. Prednostno pa je program namenjen podjetjem, ki so že zaznali določena notranja ali zunanja tveganja, ki se soočajo s konkretno težavo, iščejo učinkovito rešitev in bi potrebovali neodvisen pogled ali mnenje od zunaj. Sem spadajo tudi podjetja, ki se zaradi neizpolnjevanja različnih pogojev in zahtev ne morejo prijaviti na različne svetovalne vavčerje ali druge javne razpise, kjer bi lahko dobili ustrezno podporo strokovnjakov in mentorjev.

Pri tovrstni mentorski podpori gre za mentoriranje, ki je neformalno in bazira na prostovoljnem delu mentorjev. Vendar pa so vsi mentorji tukaj za vas z resnim in profesionalnim namenom, da delijo z vami svoje izkušnje in vam pomagajo na vaši poti. Skozi odkrit, iskren pogovor in praktične debate vam lahko osvetlijo pravi izvor »težave« in jo skupaj z vami uspejo rešiti ali celo preprečiti morebitne negativne posledice.

Bistvo “Poslovne urgence”:
– Zgodnja detekcija in reševanje težav v podjetjih s pomočjo zunanjih virov.
– Aktiven pristop k reševanju težav v podjetjih na najprimernejši način, omejevanje posledic težav za podjetja in podjetnike.
– Asistenca podjetjem v težavah preko kontroliranega procesa.
– Objektivna evaluacija stanja; To pomeni pregled stanja podjetja v relevantnih ozirih, primerjava z najboljšimi praksami, identifikacija potrebnih izboljšav. Podjetje tako dobi realno oceno o stanju in možnostih za ureditev razmer.
– Razporeditev in določitev aranžmaja najustreznejše obravnave; glede na stanje razporeditev podjetja v najustreznejšo skupino za nadaljnjo obravnavo; sledijo standardni postopki nudenja pomoči glede na kategorijo, to pomeni, da je podjetje deležno programa najbolj primerne pomoči.
– Zagotovitev pomoči za optimizacijo razmer; to pomeni izvedba pomoči, angažma ustreznega svetovalca ali mentorja za nudenje pomoči in proces izvedbe. Podjetje prejme ustrezno pomoč, s čimer se mu olajša premoščanje težav.

Če želite brezplačno svetovanje/mentoriranje, izpolnite vprašalnik na spletni strani ali obiščite najbližjega svetovalca mreže SPOT Svetovanje. Izpolnjen vprašalnik bodo pregledali. Če bodo ocenili, da je vključitev v program smiselna in potrebna, vas bodo o tem obvestili in povabili na poglobljen pogovor pred dodelitvijo mentorja.

Trajanje brezplačnega mentoriranja za posamezno podjetje časovno ni omejeno. Po dosedanjih izkušnjah pa naj bi trajalo od 15 minut do najdlje 6 mesecev.

Partnerja v projektu sta SPIRIT Slovenija, javna agencija in CEED Slovenija. Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj ter SPIRIT Slovenija, javna agencija

 

Vir: https://www.podjetniski-portal.si/programi/early-warning-slovenia

 

Pripravila: Mojca Tominšek, SPOT svetovalka

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic