Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Projekt European Outplacement Framework

Niso samo ustrezne kvalifikacije (po meri delovnega mesta) ključ za uspešno integracijo na trg dela, temveč tudi kvalitetno pripravljena ponudba. Pomeni, da morajo osebe na poklicnem usposabljanju pridobiti  podporo, tako profesionalno kot tudi pomoč za uspešno  iskanje zaposlitve in ustrezno mentorstvo. To vrsto dodatne podpore imenujemo "outplacement". Gre za usposabljanje v realnem delovnem okolju ob ustreznem mentorstvu. Osnovni cilj projekta je bil kreirati priročnik, ki je namenjen trenerjem na področju poklicnega usposabljanja in mentorjem v podjetjih. Sezite po našem priročniku! Preverite, kako so drugi reševali podobne težave! Priročnik je na voljo v angleškem, nemškem, poljskem, grškem, slovenskem in slovaškem jeziku na spletni strani projekta: www.eu-eof.net, slovenska verzija pa na:
 http://www.eu-eof.net/eof/images/Metodoloski_prirocnik_first_version.pdf
Drugi rezultati projekta so bili: oblikovanje najboljšega modela dobre prakse EOF http://www.eu-eof.net/eof/images/gpc-slo.pdf  in izvedba pilotnega usposabljanja tutorjev in mentorjev. Z zaključno konferenco, ki je bila 8.9.2011 na Danskem, v Randersu smo zaključili dvo-letno sodelovanje pri projektu European Outplacement Framework. Gostitelj conference je bil danski partner  Randers Bo – Og Erhvervstraening. Osnovni cilj conference je bila predstavitev produktov projekta. Udeležilo se je je 50 predstavnikov iz različnih organizacij.

Za več informacij kontaktiraje koordinatorico projekta mag. Zdenko Wltavsky na zdenka.wltavsky@ir-rs.si.
 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic