Novosti in obvestila

Datum

09. Dec 2021

Kategorije

Deli z drugimi

Raziskovalne teme iz področja vodikovih tehnologij, predstavljene na 2. kongresu H₂GreenTECH

Konzorcij slovenskih in avstrijskih partnerjev v okviru Interreg projekta H2GreenTECH vzpostavlja mrežo podjetij, raziskovalnih inštitutov in drugih deležnikov, ki delujejo na področju vodikovih tehnologij v obeh državah.

Namen projekta je okrepiti sodelovanje in prispevati k širši prepoznavi raziskav tako med projektnimi partnerji in ostalimi, ki jih te tehnologije prihodnosti zanimajo. S tem namenom je projektni partner FHK organiziral drugi medregionalni kongres H2GreenTECH.

V primerjavi s prvim kongresom junija 2021, ki je bil osredotočen na krepitev odnosov med Avstrijo in Slovenijo, so na drugem priložnost za predstavitve svojih raziskovalnih področij dobili raziskovalci iz vsake od
partnerskih organizacij. Raziskovalci, študenti na magistrskih programih in doktorandi so predstavili rezultate raziskav, tekoče projekte ali teme o H2 tehnologijah. Za lažjo mkomunikacijo med udeleženci kongresa so se organizatorji poslužili interaktvine predstavitvene oblike, imenovano ConversTation, ki omogoča časovno osredotočene povratne informacije in razprave. Sestavljen je iz mdveh namenskih terminov: prvi je bil namenjen klasičnim predstavitvam za mzanimive vpoglede v raziskave; drugi pa razpravi o predstavljenih temah v virtualni kavarni.

➖➖

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic