Novosti in obvestila

Datum

12. Okt 2011

Kategorije

Deli z drugimi

Seminar: NOVOSTI NA PODROČJU SOCIALNEGA ZAVAROVANJA POSLOVODNIH OSEB

VSEBINA SEMINARJA:

 1. Opredelitev oseb, na katere se nanašajo spremembe.
 2. Zgodovina sprememb in dosedanja zakonska podlaga ter določila ZUTD.
 3. Praksa zavarovanja družbenikov, ki so hkrati poslovodne osebe do 31.12.2010 (različni primeri zavarovanja in izplačevanje plače ali nagrade).
 4. Nov vstop v zavarovanje na zavarovalni podlagi 040 – po 1.1.2011 .
 5. Določitev zavarovalne osnove od katere se plačujejo obvezni prispevki za socialno varnost (kdo je zavezan k oddaji OPSVL, način obračuna in plačila).
 6. Kako postopamo v primerih, ko smo družbeniku-poslovodni osebi izplačevali plačo in kako v primerih ko smo za družbenika poslovodno osebo obračunavali prispevke za socialno varnost na podlagi obrazca OPSVL?
 7. Praktičen primer izpolnjevanja in oddaje obrazca za obračun prispevkov za socialno varnost ter plačilo prispevkov.
 8. Praktičen primer izplačevanja dohodka za opravljeno delo in možnosti upoštevanja plačanih prispevkov za socialno varnost pri zmanjševanju davčne osnove.
 9. Obdavčitev dohodkov družbenika, ki je hkrati poslovodja v svoji družbi.
 10. Obdavčitev ugodnosti (bonitet) družbenika poslovodja v svoji družbi.
 11. Ali so povračila stroškov družbenika poslovodje priznan strošek družbe?

SEMINAR JE NAMENJEN: tistim, ki ste sami poslovodna oseba in hkrati edini družbenik družbe (tudi zavoda) ali računovodjem, ki se pri svojem delu srečujejo z enoosebno družbo ali zavodom, v kateri je edini družbenik tudi direktor ter ostalim, dejavnim na finančno-računovodskem področju.

SEMINAR BO VODILA: Romana Mernik, univ. dipl.ekon. (direktorica družbe FININVEST d.o.o ter svetovalka Infopike ŠGZ zadolžena za področje financ in davkov).

PRIJAVE IN KOTIZACIJA: Prijave sprejemamo preko e-prijavnice (spodaj) ali s prijavnico v vabilu na fax 02/220 87 11 oz. na igor.pernek@stajerskagz.si.
Za člane ŠGZ velja znaša kotizacija samo 60,00 EUR + 20% DDV,  za nečlane  90,00 EUR + 20% DDV. Prosimo, da kotizacijo nakažete najkasneje 1 dan pred pričetkom na poslovni račun pri Probanki d.d., št.: SI56 2510 0972 1667 145 , sklic – matična št. podjetja, in da ob prihodu predložite potrdilo o plačilu.
Morebitna odjava nam mora biti podana pisno najkasneje do 10.10.2011. Pri neudeležbi brez pisne odjave kotizacije ne vračamo.

Vljudno vabljeni!

VABILO S PRIJAVNICO

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic