Gospodarska-Zbornica-Maribor
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Spoštovani,

mnogi se na nas obračate s vprašanji glede poslovanja in ukrepanja v situaciji, ki smo ji priča glede na epidemijo koronavirusa COVID-19. Predvsem vas seveda zanima upravljanje poslovne situacije in posledic, ki jim bomo nedvomno priča. Mnogi pa nam ob tem tudi sporočate svoje načrte in rešitve v tej zvezi, ki jih preveriti ali deliti z drugimi.

Epidemija, ki nas je doletela, je resnično izjemna krizna situacija in zato velja, da jo je treba tudi reševati po načelih kriznega upravljanja in komuniciranja.

Posebej vas želim obvestiti na skupno spletno stran vlade RS https://www.gov.si/teme/koronavirus/koronavirus-pripravljenost-in-ukrepanje-slovenije/,
na kateri lahko spremljate stanje in ukrepe, ki jih sprejemajo odgovorne institucije. Tako lahko pregledate ukrepe na področju zdravstva, ukrepe ob vstopu v državo, ukrepe v upravnih enotah in pravosodju, ukrepe v delovnih okoljih in podobno.

Predlagamo vam, da spletno stran redno spremljate, saj se informacije pogosto spreminjajo in dopolnjujejo, prav tako sprejeti ukrepi.

Seveda pa vam želimo kot zbornica pri vaših problemih priskočiti na pomoč, zato vas pozivamo, da

  • nam sporočite kaj so vaši največji problemi, kakšno pomoč pričakujete in od koga,
  • se obrnete na zbornico ali neposredno na vašega skrbnika oz. skrbnico, ji sporočite vaše vprašanje oz. situacijo, v kateri ste se znašli in poskušali bomo poiskati rešitev oz. vas bomo usmerili k nekomu, ki vam bo pri tem lahko svetoval,
  • nam sporočite vaše rešitve, ki bi ev. lahko prišle prav drugim članom zbornice; vaše rešitve bomo posredovali članom in tako vzpodbudili solidarno pomoč in svetovanje med člani zbornice,
  • imate kakšne predloge, ki bi jih želeli posredovati ministrstvom ali drugim državnim organom? Posredujte nam jih in poskrbeli bomo, da bodo prišli na pravi naslov.

Preko različnih informacijskih kanalov zbornice bomo objavljali informacije, ki vam bodo morebiti koristile. Kontaktiral vas bo tudi vaš skrbnik oz. skrbnica, in sicer preko maila v katerem bo tudi telefonska številka na katero lahko pokličete in nam sporočite svoj problem ali predlog.

Vem, da se vsi zavedate resnosti situacije, ki smo ji priča in da nihče nima točnih receptov ravnanja, tudi zaradi tega, ker se situacija nenehno spreminja. Pa vendar ne prezrimo, da je v povezanosti moč, ki bo mogoče tudi vam prišla prav.

S spoštovanjem
Mag. Aleksandra Podgornik
Direktorica ŠGZ
E: info@stajerskagz.si
T: 02 220 87 00