Novosti in obvestila

Datum

29. Sep 2021

Kategorije

Deli z drugimi

Spremembe Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

Vlada Republike Slovenije je na redni seji dne 29.9.2021 sprejela Odlok o spremembi in dopolnitvi odloka o načinu izvajanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (v nadaljevanju: spremembi in dopolnitvi odloka) in ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije št. 155/2021.

Novosti, ki jih prinašata spremembi in dopolnitvi odloka sta naslednji, in sicer:

  • gostom ob pogoju izpolnjevanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v zaprtih javnih krajih in prostorih, kjer se nudi tudi hrana in pijača, ni potrebno uporabljati zaščitne maske. Izjema velja za vse zaprte javne kraje in prostore, ne glede ali gre za gostinsko, ki se opravlja v zaprtih prostorih ali za pogostitev na prireditvah v zaprtih prostori in
  • nova točka, ki določa, da uporaba zaščitne maske ni obvezna za osebe, ki izpolnjujejo pogoj PC (preboleli in cepljeni) v okoljih, kjer so v medsebojnem stiku le osebe, ki izpolnjujejo ta pogoj.

Spremembi in dopolnitvi odloka začneta veljati v četrtek, 30. septembra 2021.

 

Vir: https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/Za%C4%8Dasne-prepovedi-in-drugi-odloki

95. redna seja Vlade Republike Slovenije z dne 29.9.2021…

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic