Novosti in obvestila

Datum

21. Sep 2018

Kategorije

Deli z drugimi

Štajerska gospodarska zbornica podpisala sporazum o sodelovanju z Gospodarsko zbornico mesta Kijev

Uspešen obisk podravske gospodarske delegacije v Ukrajini

Podpis sporazuma osnova za krepitev gospodarskega sodelovanja

 

Maribor, Kijev,  21. september – Štajerska gospodarska zbornica je v okviru obiska gospodarske delegacije, ki se je v koordinaciji Mestne občine Maribor ta teden mudila v Ukrajini, včeraj v Kijevu podpisala sporazum o sodelovanju z Gospodarsko zbornico mesta Kijev. Sporazum, ki ga je v imenu Štajerske gospodarske zbornice podpisal podpredsednik Gorazd Bende,  je eden od korakov Štajerske gospodarske zbornice h krepitvi mednarodne komponente njenega delovanja, s katerim bo podravskim podjetjem, ki se vse bolj usmerjajo v tujino, nudila podporo tudi v njihovem mednarodnem delovanju.

V okviru večdnevnega obiska v Ukrajini, ki so se ga udeležili predstavniki več podravskih podjetij, so bila v Kijevu in Harkovu, drugem največjem mestu Ukrajine, izvedena številna uspešna B2B srečanja z ukrajinskimi podjetij in s tem vzpostavljena odlična osnova za nadaljnjo sodelovanje. Kot se je pokazalo, je skupnih točk in interesa za sodelovanje na obeh straneh veliko, zato je sporazum, ki sta ga ob tem podpisali ŠGZ in kijevska zbornica, za nadaljnjo poglobitev gospodarskih vezi med obema regijama v prihodnosti še toliko bolj pomemben.

V sporazumu sta se sicer obe zbornici zavezali k redni izmenjavi informacij ter dobrih praks s ciljem odpreti nove možnosti za povečanje trgovinske menjave med obema regijama. Prav tako bosta zbornici spodbujali in nudili podporo pri obiskih trgovinskih in gospodarskih delegacij, spodbujali poslovne stike, se medsebojno seznanjali s trenutno zakonodajo glede zunanje trgovine in tujih investicij ter si izmenjevali informacije o relevantnih sejmih in mednarodnih razstavah v obeh državah. S tem bosta krepili ekonomsko in industrijsko sodelovanje tako med gospodarskimi subjekti v regijah kot tudi med obema zbornicama.

Kot je ob podpisu sporazuma povedal Gorazd Bende: »Sporazum odpira novo poglavje v gospodarskem sodelovanju med obema zbornicama, predvsem pa si seveda želimo konkretnih rezultatov sodelovanja podravskih in ukrajinskimi podjetji, ki se bodo pozitivno odražali tudi v poslovnih rezultatih naših podjetij. Prepričani smo, da imajo podravska podjetja ukrajinskemu trgu ponuditi veliko in da bomo vsi skupaj osnovo, ki smo jo vzpostavili s tokratnim uspešnim obiskom in tudi podpisom sporazuma o sodelovanju med zbornicama, v prihodnje uspešno izkoristili.«

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic