Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Štajerski gospodarstveniki se aktivno vključujejo v družbeno dogajanje

V Mariboru je danes potekala 4. skupščina Štajerske gospodarske zbornice. Sejo je vodil predsednik skupščine prof. dr. Šime Ivanjko, mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice, pa je na začetku predstavila poročilo za leto 2009. Posebej je izpostavila organizacijo petih Štajerskih gospodarskih forumov, na katerih so svoja mnenja soočili predstavniki vlade in gospodarstva, prenovljeno spletno stran ŠGZ, ki z novo podobo omogoča pridobitev celovitih informacij o aktualnih dogodkih, storitvah in projektih Štajerske gospodarske zbornice, ter storitev član-članu, ki predstavlja odlično osnovo za poslovno sodelovanje in promocijo med člani ŠGZ. ŠGZ je v letu 2009 organizirala 73 dogodkov in seminarjev ter beležila preko 1700 udeležencev. Dr. Roman Glaser, predsednik ŠGZ, je izpostavil, da je bilo delo zbornice v letu 2009 zahtevno, kompleksno, predvsem pa široko zastavljeno, dogodki pa so bili dobro izpeljani in organizirani.

A skupščina se ni samo seznanila z uspešnim delovanjem zbornice v preteklem letu, ukvarjala se je predvsem z ambicioznimi načrti za leto 2010, med katerimi bo največji poudarek na mreženju in vzpodbujanju regionalnega sodelovanja ter organizaciji štirih dogodkov uspešnega in medijsko odmevnega Štajerskega gospodarskega foruma. V razpravi so člani zbornice predstavili dodatne predloge aktivnosti zbornice, katere delo sicer ocenjujejo pozitivno, seveda pa si želijo, da bi v prihodnje delovala še bolj povezovalno in aktivno. Med drugimi je na primer Boštjan Tancer, član upravnega odbora Poslovnega sistema Varnost Maribor, predlagal večje sodelovanje in dialog s strani ŠGZ predvsem na področju delovne zakonodaje. Pri tem je izpostavil enostransko predstavljanje stališč predvsem s sindikalnega vidika in zapostavljenost ter pasivnost delodajalske strani, kar je najbolj vidno prav na področju novega zakona o minimalni plači, ki je za številna štajerska podjetja bistvenega pomena.

Dodatne informacije: mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice,
tel.: 02 2208700, fax.: 02 2208 711, e-pošta : info@stajerskagz.si

LETNO POROČILO ZA 2009
Foto/Audio

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic