Novosti in obvestila

Datum

27. Okt 2023

Kategorije

Deli z drugimi

Strokovna usposabljanja na področju strojništva in mehatornike za zaposlene, november – december 2023

MIC (Medpodjetniški izobraževalni center) razpisuje strokovna usposabljanja na različnih področjih strojništva in mehatronike za obdobje november – december 2023.

Usposabljanja se bodo izvajala v naslednjih programih, in sicer:

 

  • Programu »Prostorsko modeliranje CREO PARAMETRIC« je osnovni seminar, kjer se udeleženci naučijo s programskim paketom Creo Parametric, 3D modelira izdelke, jih sestavljati v sklop, izdelati tehnično risbo ter ostalo tehnično dokumentacijo na osnovi računalniških modelov.

 

  • Programu »Prostorsko modeliranje SolidWorks« je začetni seminar, kjer se udeleženci naučijo s programskim paketom SolidWorks, 3D modelira izdelke, jih sestavljati v sklop, izdelati tehnično risbo ter ostalo tehnično dokumentacijo na osnovi računalniških modelov.

 

  • Programu »Operater/operaterka na CNC obdelovalnem stroju« kjer udeleženci spoznajo osnovne principe delovanja CNC strojev, orodja za obdelavo, vrste krmilnikov in njih upravljanje ter pridobijo znanje iz CNC programiranja in osnovna znanja obdelave na CNC stroju za struženje in frezanje z vsemi elementi dela (od priprave stroja, vnašanja in testiranje CNC programa, vpenjanja in nastavitev orodij, vpenjanja obdelovanca, testne obdelave, izvajanje korekcije do končne obdelave izdelka).

 

  • Programu »Hidravlika I« je osnovno usposabljanje, kjer udeleženci spoznajo fizikalne osnove hidravlike in hidrodinamike, hidravlična postrojenja in delovne komponente, osnovne hidravlične krmilne komponente, računalniška orodja za gradnjo in simulacijo hidravličnih krmilj ter se naučijo načrtovati hidravlična krmilja in prikazati krmilje na praktičnem primeru – vezavi na didaktični mizi.

 

  • Programu »Pnevmatika« je osnovno usposabljanje, kjer udeleženci spoznajo fizikalne osnove pnevmatike, elemente za pridobivanje in pripravo stisnjenega zraka, delovne in krmilne gradnike pnevmatičnih krmilj, računalniška orodja za gradnjo in simulacijo pnevmatičnih krmilj in naučijo pnevmatična krmilja načrtovati ter izdelati oz. prikazati krmilje na praktičnih primerih – vezave na didaktični mizi.

 

  • Programu »Osnove avtomatizacije s PLK« ki obravnava vsebine o konfiguraciji strojne opreme za avtomatizacijo, uporabi in izbiri PLK – ja za avtomatizacijo določenega procesa, osnovne funkcije programiranja PLK – ja in programiranje PLK-ja na primeru praktičnih nalog.

 

  • Programu »Programiranje FANUC industrijskih robotov« kjer se udeleženci naučijo varnega dela z industrijskim robotom, spoznajo zgradbo industrijskega robotskega sistema in znajo sprogramirati robota za izbrano robotsko aplikacijo.

 

Strukture oz. opisi posameznih programov usposabljanja ter prijavnica so objavljeni na spletni strani zavoda, in sicer na povezavi: https://www.tscmb.si/mic-in-odrasli/mic-usposabljanja/.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic