Tiko Pro podjetniški zajtrk 2020 Maribor

Tiko Pro podjetniški zajtrk 2020 Maribor, 23.1.2020

V četrtek, 23. 1. 2020 se bomo tradicionalno družili na poslovnem zajtrku v Mariboru ter preverili, kateri razpisi bodo v letu 2020 omogočali črpanje povratnih in nepovratnih sredstev na področju Slovenije, Hrvaške in celotne EU.

Pohitite s prijavo – število mest je omejeno.

Za člane Štajerske gospodarske zbornice je zagotovljen 25% popust pri plačilu kotizacije.

Člani ŠGZ uporabite kodo za popust:  zajtrkŠtajerskazbornica2020

 

PRIJAVA IN INFORMACIJE TUKAJ: https://event.tiko-pro.si/dogodki

 

Kohezijska regija Vzhodna Slovenija je aktualno deležna najvišjega deleža nepovratnih sredstev s strani države, zato še posebej vabljeni podjetniki s tega območja.

O čem bomo govorili?

 • napovedanih slovenskih razpisih za leto 2020,
 • priložnostih za prijavo razvojnih projektov v Bruselj,
 • digitalni transformaciji podjetij – digitalna preobrazba, digitalna ekonomija
 • aktualnih razpisih in pogojih za prijavo na Hrvaškem,
 • najboljših praktičnih nasvetih za pripravo projekta in poročanje.

 

PREDAVATELJI:

Renata Sinič Ornik

Je vodja projektov s področja projektnega poročanja. Njene ključne zadolžitve so skrb za komunikacijo z ministrstvom in svetovanje ter pomoč podjetjem pri pripravi vsebinske dokumentacije ter finančnih vidikov, vezanih na projektno poročanje. Renata je na področju projektnega poročanja aktivna že vrsto let, v svojem naboru pa ima najširšo možno paleto izkušenj s projekti različnih vrednosti in z raznovrstnih področij.

Aleš Štempihar

Je direktor Askit d.o.o., predsednik IIBA Slovenija, team leader pri Digital42, digitalni strateg, skrbnik priprave digitalnih programov, priporočeni strokovnjak v DIH katalogu. Aleš kot digitalni strateg pomaga podjetjem pri oceni njihove konkurenčnosti v digitalni ekonomiji in oceni zrelosti njihovih digitalnih zmožnosti, pri pripravi digitalne strategije in načrta njene izvedbe. Aleš ima več kot 20 let izkušenj na področjih izdelave in prenove strategij, izvajanja sprememb poslovanja, poslovnega analiziranja, preobrazbe orgaizacij, skrbništva izvedbe digitalnih in poslovnih IT projektov. Aleš ima dva pomembna digitalna certifikata: DIGITAL STRATEGIES FOR BUSINESS: LEADING THE NEXT-GENERATION ENTERPRISE in DIGITAL BUSINESS TRANSFORMATION MANAGEMENT. Njegove izdelane digitalne strategije za podjetja so s strani DIH Slovenija označene kot primeri dobrih praks.

Karmen Vidonja Ozvatič

Je vodja EU pisarne in vodja projektov. Skrbi za koordinacijo EU ekipe in za pripravo dokumentacije ter za prijavo na EU razpise. Karmen je svoje izjemno strokovno znanje več kot 10 let pridobivala v tujini, kjer je delovala na različnih področjih, povezanih z razpisnim in  projektnim delom. Poznavanje natančnega ustroja evropskih razpisov njenemu delu daje izjemno dodano vrednost, ki ga odločilno dopolnjujejo še številne in bogate izkušnje.

Mateja Sedlašek

Je članica EU pisarne in vodja projektov, ki samostojno skrbi za pripravo dokumentacije in prijavo na EU razpise. Mateja je certificirana ECQA vodja EU projektov in predavateljica za področje pridobivanja ECQA certifikatov. Strokovno znanje in izkušnje je vrsto let pridobivala na področju projektnega vodenja, projektne koordinacije in priprave dokumentacije za prijavo v najrazličnejše programe, ki jih razpisuje Evropska komisija.

Prijava je možna do 20.1. 2020.

Število mest je omejeno, zato vas prosimo, da v kolikor po prijavi na dogodek ugotovite, da se dogodka ne boste mogli udeležiti, nam to sporočite. V kolikor dogodek odpoveste do 10 dni pred dogodkom , se vam kotizacija povrne v celoti. V kolikor dogodek odpoveste do 5 dni do dogodka vam povrnemo 50% celotne vrednosti. Za odpoved v manj kot petih dneh pred dogodkom denarja za vplačano kotizacijo ne vračamo.

Vse dodatne informacije so možne na info@tiko-pro.si.

 

KRATEK PROGRAM DOGODKA:

8.00 – 8.30 Prihod, registracija in zajtrk
8.30-9.00  Tiko Pro SLO Pozdravni nagovor

Povratna in nepovratna sredstva v 2020

 • Splošni pregled napovedanih razpisov 2020.
 • Poudarki, usmeritve in novosti na področju nacionalnih razpisov.
 • Praktični nasveti za dobro pripravo projekta.
9.00 – 9.20 Renata Sinič Ornik, Tiko Pro SLO 10 najpogostejših napak pri projektnem poročanju

 • Kje in zakaj se pri projektnem poročanju največkrat zatakne?
 • Kakšne so posledice, če se projektnega poročanja ne lotimo pravočasno in dovolj vestno?
 • Kako napake pri projektnem poročanju preprečiti?
9.20 – 10.00 Aleš Štempihar, digitalni strateg, skrbnik priprave digitalnih programov, priporočeni strokovnjak v DIH katalogu, direktor Askit d.o.o., predsednik IIBA Slovenija, team leader Digital42     Digitalna transformacija – vpogled v digitalno     ekonomijo, priprava digitalne strategije in načrta      za podjetja ter s tem povezane možnosti za            prijavo na razpise:

 •  digitalna preobrazba podjetij
 •  konkurenčnost v digitalni ekonomiji
 •  prenova strategije podjetja
10.05 – 10.20 Tiko Pro, Zagreb Kratek pregled razpisov na Hrvaškem

 • Pregled aktualnih razpisov in osnovni pogoji za prijavo.
 • Izkušnje iz preteklih prijav.

 

10.20 – 10.50 Karmen Vidonja Ozvatič, Tiko Pro EU EU razpisi

 • Aktualni programi za obdobje 2020
 • Novosti v okviru EU razpisov.
 • Kakšna naj bo projektna ideja, da ustreza razpisom?
11.00    Mreženje  Individualni razgovori v zvezi z razpisi