Novosti in obvestila

Datum

30. Maj 2022

Kategorije

Deli z drugimi

Predstavitev podjetij za bodoče vajence in dijake – program oblikovalec kovin – orodjar, 16.6.2022

Spoštovani predstavniki podjetij,

Tehniški šolski center Maribor bo v četrtek, 16. 6. 2022, ob 16. uri izvedel predstavitveno srečanje za vse bodoče vajence/dijake (za program oblikovalec kovin – orodjar) in njihove starše.
Srečanje bo potekalo v živo na njihovem naslovu: Zolajeva ul. 12, Maribor (v učilnici B100 – stavba MIC-a).

Na srečanju bomo bodočim vajencem in njihovim staršem predstavili program, ki se bo v šolskem letu 2022/2023 izvajal po vajeniški obliki (Oblikovalec kovin – orodjar).  Sledila bo predstavitev poteka vajeništva s strani GZS in nato še predstavitve podjetij, kjer bodo mladi lahko opravljali vajeništvo ali praktično usposabljanje z delom (PUD).

 

PROGRAM:

  • Pozdravni nagovor – TŠC Maribor, Darko Kukovec, ravnatelj
  • Predstavitev vajeništva – Ana Žemva Novak, svetovalka GZS
  • Kratke predstavitve podjetij in čas za vprašanja bodočih vajencev in njihovih staršev

 

NAMEN SREČANJA:

Namen srečanja je, da mladi in njihovi starši spoznajo podjetja, kjer lahko vajenci/dijaki opravljajo vajeništvo/praktično usposabljanje z delom in se že začnejo dogovarjati za sodelovanje s podjetji. Podjetja se predstavitev z veseljem udeležijo, saj je to lepa priložnost, da jih preko predstavitev mladi hitreje in lažje najdejo, podjetja pa si posledično na tak način lažje zagotovijo svoje potencialne, bodoče zaposlene. Predstavitev je za vse brezplačna in udeležba je povsem prostovoljna.

 

Če je za vas program Oblikovalec kovin – orodjar zanimiv in bi v vaše podjetje želeli sprejeti vajence, vas vljudno vabimo k sodelovanju in pripravi predstavitve. Predstavitve so kratke cca. 5 min . Za predstavitev lahko uporabite PPT, video ali se prosto predstavite. Vajence bo najbolj zanimalo s čim s ukvarjate, lokacija in vaši kontakti, zakaj naj izberejo prav vas in kaj se bodo pri vas lahko naučili, ter seveda, kakšne vajence (in morebitne bodoče zaposlene) iščete. Lahko vključite tudi izkušnje zaposlenih, ki opravljajo omenjen poklic pri vas, izkušnje sedanjih vajencev/dijakov …). Če želite lahko s seboj prinesti tudi promocijski material (npr. pingvine, zloženke …).

 

NA SREČANJU BODO PRISOTNI:

Bodoči vajenci, starši/skrbniki, predstavniki šole, zbornice in predstavniki podjetij.

 

PRIJAVA:

Če bi se srečanja želeli udeležiti in predstaviti vaše podjetje vas prosimo, če nam to sporočite do petka, 10. 6. 2022, na e-naslov: lidija.majcen@stajerskagz.si.

 

Veseli bomo vašega odziva, saj gre za našo skupno prihodnost.

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic