Novosti in obvestila

Datum

21. Mar 2018

Kategorije

Deli z drugimi

Varnost osebnih podatkov – Spremembe, novosti in nova pravila

Vabljeni na seminar na katerem bodo obravnavana nova pravila glede varstva osebnih podatkov, ki jih prinašata Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR; začetek uporabe 25.5.2018) in novi Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2). Na praktičen način, z odgovori na konkretna vprašanja, bodo predstavljena temeljna pravila, ki veljajo na tem področju (skladnost poslovanja) in posebej vse novosti nove ureditve.

Na praktičen način, z odgovori na konkretna vprašanja, bodo predstavljena temeljna pravila, ki veljajo na tem področju (skladnost poslovanja) in posebej vse novosti nove ureditve, zlasti:

  • dolžnost vodenja evidenc (katalogov) v zvezi z obdelavo osebnih podatkov
  • dolžnost imenovanja pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov (DPO)
  • dodatne pravice posameznikov (pozaba, omejitev obdelave itd.)
  • obveznosti pogodbenih obdelovalcev
  • dolžnost izvajanja analiz, obveznost poročanja, prijava kršitev…

 

Seminar bo potekal od 9.00 do 12.00 z vmesnim krajšim odmorom.

 Seminar bo vodil Miha Šercer, odvetnik partner v Odvetniški pisarni Šisernik-Šercer, predavatelj z bogato prakso v odvetništvu in s predhodnimi večletnimi izkušnjami iz različnih pravnih in vodstvenih funkcij v gospodarstvu. Že vrsto let redno predava na seminarjih in konferencah ter je avtor številnih strokovnih člankov in priročnikov, predvsem s področja delovnih razmerij, skladnosti poslovanja in odškodninskega prava. Je soavtor knjige Odpoved pogodbe o zaposlitvi ter e-Komentarja ZDR-1.

[av_button label=’PRIJAVA NA DOGODEK’ link=’manually,https://www.stajerskagz.si/izdelek/varstvo-osebnih-podatkov-spremembe-novosti-in-nova-pravila/’ link_target=” size=’large’ position=’center’ icon_select=’no’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ custom_class=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-22qx68′]

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic