Že četrto leto zapored v Podravju Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

GEBERIT 2

V četrtek 28.11.2019  ob 16 30 uri je že četrto leto zapored potekal Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za spoznavanje poklicev. Na ta dan so številna podjetja po Sloveniji odprla svoja vrata  in predstavila svoje podjetje ter svojim obiskovalcem predstavila tudi zanimive poklice.

Novost letošnjega dneva odprtih vrat je, da poteka vzporedno z Dnevom delodajalcev, ki je namenjen podpori kadrovanja in povezovanja ponudbe in povpraševanja na trgu dela. Poleg mladih na prehodu v srednje šole so  bili v podjetja povabljeni tudi srednješolci, študenti in iskalci zaposlitve, ki iščejo nov izziv.

Eden od najboljših načinov za pridobivanje informacij glede poklicev in nadaljnjega šolanja je obisk delovnih mest, kjer si lahko ogledamo, kaj zaposleni z določeno izobrazbo delajo. Tam nam zaposleni predstavijo različne poklice, odgovorijo na številna vprašanja, ki se nam pojavijo šele, ko pridemo na obisk v podjetje. Ti odgovori in predstavitve nam v nadaljevanju zelo pomagajo pri lastni odločitvi, katero srednjo šolo ali fakulteto bomo izbrali, ko bo to potrebno.

V Podravju je na Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva odprlo svoja vrata 13 podjetij. Bili smo na obisku v podjetju Geberit d.o.o., kjer so nam odprli vrata svojega podjetja. V podjetju Geberit so nas pričakali trije zaposleni, ki so nam predstavili zgodovino podjetja in njihove izdelke, pokazali in predstavili proizvodnjo ter odgovarjali na naša vprašanja glede vajeništva, procesov dela ter zaposlovanja. Njihov mladi vajenec, ki obiskuje 2.letnik srednje tehnične šole in se uči za orodjarja, nam je z navdušenjem predstavil svoj bodoči poklic. V Geberitu so vzpostavili sistem vajeništva, saj na ta način pridobivajo nove kadre in hkrati omogočajo prenos znanja iz starejše  na mlado generacijo.

Marko Nemšak

Vodja marketinga in prodaje
Bodimo povezani

Prijava na e-novice

Prejemajte novosti, poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke!