Novosti in obvestila

Datum

28. Nov 2017

Kategorije

Deli z drugimi

Znani so finalisti Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2017

Prejemniki nagrade HORUS bodo znani na slavnostni podelitvi, ki bo potekala decembra 2017 v Mariboru.

(Maribor, 27. november 2017) Komisija prvega ocenjevalnega kroga je včeraj pozno zvečer razglasila finaliste Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2017, ki jo podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta. Med finaliste nagrade HORUS 2017 so se uvrstila vsa podjetja in zavodi, ki so dosegla vsaj 51 % vseh možnih točk v prvem krogu ocenjevanja. Prejemniki nagrade HORUS 2017 in posebnih priznanj bodo znani v sredini decembra 2017. Nagrada HORUS bo letos podeljena devetič, z razpisom pa želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti, tj. odgovornosti za vplive na ljudi in naravo. Častni pokrovitelj nagrade je dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije.

Člani ocenjevalne komisije nagrade Horus 2017 so bili razdeljeni v več podskupin. Skupaj je vloge v prvem krogu ocenjevalo 9 strokovnjakov, predsednik 1. kroga ocenjevanja je bil Matej Mušič. Ocenjevanje komisije prvega kroga je potekalo od 3. do 27. novembra 2017, neodvisno (brez predhodnega vedenja ocenjevalcev o sestavi ocenjevalne komisije in rezultatih drugih ocenjevalcev).

Finalisti razpisa za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2017 v posameznih kategorijah, po izboru ocenjevalne komisije (1. krog ocenjevanja) so postali vsi letos prijavljeni kandidati.

Za Strateško nagrado Horus 2017 se v kategoriji zavodi tako poteguje Bolnišnica Sežana, v kategoriji mikro podjetja IDentiks kartični sistemi d.o.o., v kategoriji majhna podjetja pa Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o. in Javno podjetje Marprom d.o.o.. V kategoriji srednje velika podjetja se za nagrado potegujeta Mariborski vodovod, javno podjetje, d.d. in Varis proizvodnja gotovih kopalnic Lendava d.o.o.. V kategoriji velikih in socialnih podjetij za strateško nagrado prijav ni bilo.

Za priznanje Press kandidira Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o.. Za priznanje za Projekt sta se v kategoriji velika pravna oseba prijavila NLB d.d. in v kategoriji srednje velika pravna oseba Občina Hoče-Slivnica.  Za posebno priznanje v kategoriji splošno je predlagan Jurček Nowakk,  kategoriji Podjetnik s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu pa Danica Bojković (Danex – Umag d.o.o., Hrvaška). V kategoriji novinarji prijav ni bilo.

Med finaliste se je tako po 1. krogu ocenjevanja uvrstilo 12 prijavljenih kandidatov, katerih vloge bodo ocenjevali ocenjevalci v 2. krogu ocenjevanja. Delo ocenjevalne komisije drugega kroga ocenjevanja bo potekalo od 27.11.2017 do podelitve nagrad, prav tako neodvisno. Zmagovalce bodo določile ocene ocenjevalcev iz 2. kroga ocenjevanja.

Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti – IRDO in PRSS – Slovenskim društvom za odnose z javnostmi. Nagrado Horus podeljujeta Inštitut za razvoj družbene odgovornosti – IRDO in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s številnimi partnerskimi organizacijami in podpornimi partnerji kot so Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Štajerska gospodarska zbornica, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager… Projekt sofinancirata Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Urad RS za mladino. Partner klipinga je Press Clipping d.o.o.

Dodatne informacije:

IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti

mag. Anita Hrast, direktorica

gsm: 031 344 883

e-pošta: nagrada.horus@irdo.si

www.horus.si

zasl. prof. ddr. Matjaž Mulej, predsednik Strokovno-organizacijskega odbora nagrade Horus

GSM: 031 393 916

e-pošta: matjaz.mulej@um.si

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic