Novosti in obvestila

Datum

21. Maj 2019

Kategorije

Deli z drugimi

5. štajerski gospodarski forum v letu 2019: Naše gospodarstvo na evropskem tržišču, TV Maribor, 22.05.2019 ob 20.00

Slovensko gospodarstvo že danes ustvari 40 % prodaje na tujih trgih. Na trgih EU realiziramo kar tri četrtine izvoza, izven trgov EU le četrtino. 500 največjih družb ustvari ¾ slovenskega izvoza.
Izvozniki sicer dosegajo dodano vrednost na zaposlenega, ki je v povprečju za desetino višja kot pri vseh družbah. Naš ambiciozen cilj je do leta 2025 povečati izvoz blaga in storitev s 35 milijard evrov na 50 milijard evrov.

Kaj so prednosti, ki jih evropski trg daje našim podjetjem, kaj konkretno podjetjem gostov? Kaj pa slabosti? In priložnosti in nevarnosti? Ko govorimo o slovenskih in še posebej Štajerskih izvoznikih, imamo v glavnem v mislih izvoznike blaga in velikokrat pozabimo na pomen izvoza storitev. Kako je za Štajersko pomemben izvoz storitev? Kakšna je vloga države in podpornega okolja na področju internacionalizacije? Oddaja, ki jo v sodelovanju pripravljata ŠGZ in RTV Slovenija, TV Maribor, bo predvajana v sredo, 22. maja 2019, ob 20.00 na TV Maribor. Posnetek oddaje si lahko ogledate tudi na spletni strani www.rtvslo.si  in www.stajerskagz.si.  

Vabljeni k ogledu!

[av_button label=’Ogled vseh oddaja Štajerski gospodarski forum’ link=’manually,http://www.stajerskagz.si/stajerski-gospodarski-forum-tv-oddaja/’ link_target=” size=’small’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ custom_class=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-wpjf6p’]

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic