Novosti in obvestila

Datum

22. Feb 2018

Kategorije

Deli z drugimi

Brezplačna delavnica: DAVČNI OBRAČUN IN LETNO POROČILO ZA LETO 2017, OOZ Maribor, 06.03.2018

Vabilo na delavnico: DAVČNI OBRAČUN IN LETNO POROČILO ZA LETO 2017

Torek, 6. marec 2018 | 16:00-19:00

 Lokacija: izobraževalna dvorana v pritličju, OOZ Maribor, Titova cesta 63, 2000 MARIBOR

 

VSEBINA DELAVNICE:

  1. Sestava letnega poročila in davčnega obračuna za gospodarske družbe za leto 2017(pregled novosti – Pravilnik o spremembah Pravilnika o davčnem obračunu davka od dohodkov pravnih oseb) ter davčni obračun za samostojne podjetnike in posebnosti pri poročanju samostojnih podjetnikov na poenotenih obrazcih.
  2. Praktično skozi postavke Obračuna davka od dohodkov iz dejavnosti – davčni obračun za s.p. in druge zasebnike, ki vodijo poslovne knjige po dejanskih odhodkih in posebej posebnosti sestave davčnega obračuna za tiste, ki so se odločili za sistem normirancev (pregledali bomo ureditev sistema normirancev po novem ter opozorili na davčno nepriznane prihodke in davčno nepriznane odhodke ter pregledali davčne olajšave). Problematika koriščenja investicijskih in drugih olajšav (olajšave za raziskave in razvoj – novosti).
  3. Praktični primeri in izračuni. Izračunali bomo davčne obveznosti in akontacijo davka iz dejavnosti, nato bomo izračunali zavarovalno osnovo za leto 2018 in prikazali posebne primere za zavezance, ki pričnejo z dejavnostjo med letom.
  4. Novosti glede oddaje obrazcev OPSVZ za popoldanske samostojne podjetnike.
  5. Nove obravnave stališč Finančne uprave glede posebnih (specifičnih) stroškov.

 

PREDAVATELJICA:  mag. Romana Mernik, direktorica podjetja FININVEST d.o.o., Maribor, ki že vrsto let predava in svetuje na davčnem in računovodskem področju.

 

KOTIZACIJA: delavnica je brezplačna.

PRIJAVA in več informacij: na spletni strani OZS dogodki: www.ozs.si/Dogodki  

ROK ZA PRIJAVO:  ponedeljek, 05. marec 2018, do 12:00 ure.

 

DODATNE INFORMACIJE:

(02) 33 03 500, 02 330-3-506, gsm:  051 672 657 Majda Horvat ali Viktorija Vodušek, e-naslov: maribor@ozs.si

 

Vljudno vabljeni!

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic