Javno povabilo za sodelovanje podjetij pri projektu »Slovenija na EXPO 2020 Dubaj«

Expo2020 Slovenia

SPIRIT Slovenija je objavil javno povabilo, s katerim želi pridobiti podjetja s področja različnih gospodarskih dejavnosti za celovito predstavitev Slovenije na svetovni razstavi, ki bo prvič v zgodovini organizirana v eni od arabskih držav, Združenih arabskih emiratih, središču in stičišču poslovne in kulturne dejavnosti v tistem delu sveta, kjer ima v mestu Dubaj svojo podružnico več kot 70% največjih svetovnih podjetij. To poleg splošne in turistične predstavitve Slovenije predstavlja izredno priložnost za učinkovito gospodarsko promocijo slovenskih podjetij ter sklepanje novih poslovnih vezi in partnerstev.

Poglavitni cilj je pridobiti podjetja, ki delujejo v skladu s smernicami nacionalne kampanje za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini »I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.«, katere namen je promovirati slovenska podjetja, ki s svojimi prebojnimi rešitvami izkazujejo ključne konkurenčne prednosti slovenskega gospodarstva: zeleno, ustvarjalno, pametno in v okviru področij krovnih tematik na Slovenskem paviljonu.

Svetovna razstava EXPO 2020 Dubaj bo od letošnjega 1. oktobra, pa do 31. marca prihodnjega leta potekala v Združenih arabskih emiratih, v mestu Dubaj. Na rekordni izvedbi svetovne razstave se bo predstavilo več kot 190 držav, organizatorji pa pričakujejo, da bo njihove paviljone in razstavne prostore obiskalo skupaj več kot 25 milijonov obiskovalcev.

Z namenom kar najboljše predstavitve na največjem svetovnem dogodku leta 2021 in 2022, smo pripravili 2 vrsti celovitih Promocijskih paketov za podjetja:

a) PODJETNIŠKI PAKET – paket, namenjen podjetjem, ki bodo na Expu 2020 s svojimi produkti in storitvami naslavljala končne kupce in razstavljala v Showroomu. Časovni okvir prisotnosti na svetovni razstavi za Podjetniški paket je en teden, vrednost paketa je 5.000 EUR brez DDV.
b) POSLOVNI PAKET – paket, namenjen podjetjem ki bodo na Expu 2020 s svojimi produkti in storitvami naslavljala druge poslovne subjekte z namenom širitve poslovanja. Časovni okvir prisotnosti na svetovni razstavi za Poslovni paket je en teden, paket je ponudbeno bogatejši kot Podjetniški paket, vrednost paketa je 10.000 EUR brez DDV.

Celotna vsebina posameznega promocijskega paketa za podjetja z vsemi možnostmi predstavitve in z ostalimi storitvami je predstavljena na spletnem naslovu: https://expo2020slovenia.si/sodeluj, v Prilogi 1 – Promocijski paketi za podjetja.

Podjetjem predlagamo, da se pozanimajo o možnostih pridobitve naslednjih vavčerjev za pokritje dela stroškov:
a) Vavčer za nastop na mednarodnih forumih v tujini, ki je dostopen na spletnem naslovu https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=79 in omogoča mikro, malim in srednje velikim podjetjem, da pridobijo sofinancirane upravičene stroške v višini največ 60%. Minimalna višina subvencije je 300 EUR, maksimalna pa 3.000 EUR, višina sredstev, ki so na razpolago, je 500.000 EUR.
b) Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino, ki je dostopen na spletnem naslovu https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=80 in omogoča mikro, malim in srednje velikim podjetjem, da pridobijo sofinancirane upravičene stroške v višini največ 60%. Minimalna višina subvencije je 300 EUR, maksimalna pa 5.000 EUR, višina sredstev, ki so na razpolago, je 800.000 EUR.

Rok za oddajo interesa
Naročnik bo interes za sodelovanje podjetij sprejemal predvidoma do 30. 4. 2021 oziroma do zapolnitve predstavitvenih kapacitet, kar bo omogočilo ustrezno in učinkovito izdelavo promocijskih orodij in organizacijo predstavitve potencialnih sodelujočih podjetij.

Prijava za podjetja je mogoča preko uradne spletne strani Slovenia@EXPO2020, preko spletne prijavnice, ki je dostopna na https://expo2020slovenia.si/sodeluj.

Mojca Tominšek

Prijava na e-novice

Izpostavljamo

Prejemajte novosti, poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke!