Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Možnosti uspešnejšega sodelovanja gospodarstva na javnih razpisih

Na posvetu, ki ga je v sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico organiziralo Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo in Ministrstvo za gospodarstvu je bilo napovedano povečanje sredstev v rebalansu državnega proračuna za vlaganja v raziskave in razvoj in s tem povečanje sredstev, ki bodo preko javnih razpisov namenjena gospodarstvu. Predstavljeni so bili načrti javnih razpisov, ki bodo namenjeni malim, srednjim in velikim podjetjem. Minister Gregor Golobič je napovedal, da bodo razpisi objavljeni takoj po sprejetju rebalansa proračuna. Gre za enega izmed ukrepov tretjega vladnega svežnja kako iziti iz trenutne gospodarske krize pripravljen za nove aktivnosti v zagotovo še bolj konkurenčnem času po krizi. »Če bi v kriznem času pozabili na razvojni vidik in bi vse ukrepe podvrgli gašenju trenutne krizne situacije, bi se obnašali tako, kot če bi kmet v času pomanjkanja pojedel ves semenski krompir,« je med drugim rekel Gregor Golobič, minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo. Posveta se je udeležilo zelo veliko gospodarstvenikov, ki se zavedajo, da so vlaganja v raziskave in razvoj nujna in ki želijo za svoje aktivnosti pridobiti tudi državna in evropska sredstva. Zato je bilo izpostavljenih zelo veliko konkretnih predlogov in vprašanj, na katera gospodarstvo želi opozoriti ministrstva in agencije, preko katerih tečejo javni razpisi.
Na posvetu so s strani Ministrstva za znanost in tehnologijo sodelovali še dr. József Györkös, državni sekretar, dr. Aleš Mihelič, generalni direktor Direktorata za tehnologijo, s strani Ministrstva za gospodarstvo pa Darja Radič, državna sekretarka in mag. Maja Tomanič Vidovič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada.

Dodatne informacije: mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice, T: 02 2208700, F: 02 2208711, E: info@stajerskagz.si

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic