Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Posvet Štajerske gospodarske zbornice

Štajerska podjetja se zanimajo za možnosti in ponudbo SID banke in komercialnih bank

Na posvetu, ki ga je pripravila Štajerska gospodarska zbornica je SID banka predstavila ponudbo financiranja in pomoči podjetjem za kreditiranje in zavarovanje domačih in tujih poslov. SID banka, na katero je v teh kriznih časih usmerjeno veliko sredstev, pa tudi upanja za reševanje zahtevne finančne situacije, razvija in spodbuja inovativne, komercialnemu finančnemu trgu dopolnilne ter dolgoročne finančne storitve za trajnostni razvoj Slovenije. In temu poslanstvu sledi tudi v tem času. V Sloveniji smo prvi sveženj ukrepov sprejeli v decembru lani, drugega v letošnjem februarju, sedaj pa je v pripravi še tretji sveženj. Sredstva, ki so bila skozi prvi in drugi sveženj na voljo in so se črpala preko SID banke, so že v veliki meri porabljena, zato Slovenija tudi ni več v velikem kreditnem krču, seveda pa je še globoko v t.i. stroškovnem in produkcijskem krču, ki se odraža predvsem v podjetjih. Podjetja sedaj pričakujejo še več finančnih virov in to ne samo kratkoročnih in predvsem ne po neobvladljivo visokih cenah.
Komercialne banke, ki so se predstavile na današnjem strokovnem posvetu, so poudarile, da se kreditiranje podjetjem sicer ni nikoli prekinilo, je pa zmanjšano, in sicer zaradi manjšega dotoka virov iz tujine in zaradi večje previdnosti bank pri odobravanju novih poslov. Poudarjeno je bilo, da banke pač morajo upoštevati kreditno sposobnost in kredibilnost prosilcev in da seveda morajo poskrbeti za zavarovanje svojih naložb. 
»Posvet smo organizirali v želji, da štajerskemu gospodarstvu čimbolj konkretno predstavimo možnosti za financiranje in da ponudbo SID banke, ki je na voljo preko komercialnih bank in tudi ponudbo komercialnih bank čimbolj približamo tistim, ki jo potrebujejo. Dejstvo, da se je posveta udeležilo preko 80 podjetij kaže, da je gospodarstvo željno neposrednih in konkretnih informacij. To je tudi obveza za naše prihodnje angažiranje«, je po posvetu dejala mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice.

Dodatne informacije: mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice, T: 02 2208700, F: 02 2208711, E: info@stajerskagz.si

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic